Dobro su zaradili

Chelsea je u subotu bio najveći navijač Real Madrida iz 15 miliona razloga

Eldar Ganibegović

Pobjedom protiv Liverpoola Real Madrid je u subotu po 14. put postao prvak Evrope. 

Za takav ishod finalne utakmice u Parizu itekako su se nadali u Chelseaju, koji je do subote bio zvanični prvak Evrope.

Naime, zajedno s ostalim igračima Real Madrida, titulu prvaka Evrope podigao je i Eden Hazard, koji je upravo iz Chelseaja stigao u Real Madrid.

Prema dogovoru koji su ostvarili klubovi, Real Madrid je sada dužan isplatiti Chelseaju dodatnih 15 miliona funti na ime bonusa, zbog toga što je Hazard osvojio Ligu prvaka u dresu Real Madrida.

Hazard je bio na klupi u finalu, ali nije igrao niti jednu minutu, tek nakon što se vratio poslije ko zna koje povrede otkako je član Reala. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Belgijac realno nije dao neki doprinos osvajanju ovog trofeja nastupivši na tek tri utakmice, no ugovor je ugovor i mora se ispoštovati.

U svemu ovome postoji i jedan "fun fact". Naime, Chelsea će zbog poraza Liverpoola u finalu Lige prvaka inkasirati 15 miliona funti, dok je Liverpool za osvajanje FA i EFL Cupa dobio ukupno 3,5 miliona funti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.