Tvrde Italijani

Novi član Serije A navodno razmišlja o dovođenju Bilbije, Zrinjski bi sve to dobro naplatio

Edmir Škorić

Pojedini mediji u Italiji povezuju najboljeg strijelca Premijer lige BiH sa ekipom Monze.

Monza, na čijem čelu je bivši italijanski premijer Silvio Berlusconi, a kome sve poslove uglavnom obavlja Adriano Galliani kao i iz najboljih dana kada su rukovodili Milanom, plasirala se u Seriju A i želi da se pojača pred početak sezone.

Ovaj tim je također u potrazi za jednim ili više napadača, spominjao se čak Zlatan Ibrahimović, koji je ipak operisao koljeno, a špekuliše se i o Mariju Balotelliju, dok se sada pojavilo i ime novopečenog reprezentativca BiH Nemanje Bilbije.

Bilbija je imao sezonu za pamćenje i ovaj 31-godišnji golgeter postigao je čak 33 gola na 33 meča, te je opravdano postao novi član reprezentacije BiH, iako još čeka na svoju priliku u dresu Zmajeva.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je oborio rekorde i na korak je da nadmaši legendarnog Brazilca Wagnera na listi najboljih strijelaca Premijer lige svih vremena.

Nedavno je produžio ugovor s Plemićima do ljeta 2025. godine, što znači da ga Monza može dovesti samo ako plati odštetu, a spominje se da je Monza spremna da za njega ponudi 1,5 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.