Najbolji igrač Širokog pojačava najvećeg rivala?

Mujan u Mostaru?

Najbolji igrač Širokog pojačava najvećeg rivala? · Saznajemo

E. Škorić

Još jedan zanimljiv transfer trebao bi se uskoro realizovati između bh. premijerligaša.

Tonći Mujan (26) bio je najbolji igrač Širokog Brijega minule sezone, a sada bi 26-godišnji ofanzivac mogao preći u redove najvećeg rivala, ekipe HŠK Zrinjski. Transfer bi, po neslužbenim informacijama, ako ne bude nikakvih problema, mogao biti realizovan u narednim danima. 

Kao slobodan igrač Mujan bi pojačao novog prvaka te bi im pomogao da ostvare svoje ciljeve u novoj sezoni, a jedan od njih je da se odbrani titula, a Plemići također žele da naprave iskorak u evropskim okvirima.

Mujan je ponikao u Hajduku, igrao kratko u Španiji za B tim Deportiva, pa za Zadar i Hajduk, potom je uslijedilo putovanje u Sloveniju gdje je bio član ekipe Krško, pa Turska, povratal u Sloveniju, da bi se iz Domžala prošlog ljeta zaputio prema Širokom Brijegu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prvoj sezoni na Pecari odigrao je 22 premijerligaška meča te je postigao osam golova uz pet asistencija, dok u Kupu ima tri nastupa i jedan gol. Ukupno, dakle, 25 utakmica u dresu Širokog, devet golova i pet asistencija, što je na kraju bilo dovoljno da ga primijete Sergej Jakirović i njegov stručni štab.

Inače, za igrača su se neslužbeno zanimali i drugi klubovi u BiH, a na kraju je, čini se, odabrao Plemiće.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
velikan je privlačan i za veće igrače od mujana.
3 3
User1971
Dobar igrač, nekad bio najbolji junior Hajduka. Za BH ligu je extra pojačanje, u Širokom bio jako dobar.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi