Foto - Twitter / Darwin Nunez

Darwin Nunez spreman za velike stvari

Puca od mišića i snage: Zvijer najavila dolazak u velikom stilu!

Midhat Šljivak

Liverpool je izdvojio gotovo 100 miliona eura kako bi od Benfice kupio urugvajskog napadača Darwina Nuneza.

Ovaj 23-godišnjak je zadivio sve sjajnim nastupima u dresu portugalskog velikana. Povezivao se s brojnim klubovima, a na kraju je završio na Anfieldu u velikom transferu.

Darwin će na prvi trening Redsa doći spremniji nego ikad. Umjesto odmora on svakodnevno trenira i isklesan je do savršenstva.

"Nema odmora", kratko je napisao Nunez uz napomenu da uskoro stiže u Liverpool.

Darwin Nunez je karijeru počeo u urugvajskom velikanu Penarolu. Igrao je potom u španskoj Segundi u dresu Almerije, da bi zatim 2020. godine za 24 miliona eura potpisao za Benficu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dovođenje Urugvajca se na kraju ispostavio kao pravi potez tima iz Lisabona. Dvije godine kasnije uzeli su tri puta više novca, a Nunez se oprostio s 48 golova u 85 nastupa.

Vidjet ćemo kako će se snaći na Anfieldu i hoće li nastaviti s formom u kakvoj je bio u dresu Benfice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.