Sve češće se spominje odlazak

Gazzetta objavila Interovu strategiju za Džekin odlazak!

Admin Čaušević

Iz Italije svakodnevno stižu različite vijesti o statusu Edina Džeke u Interu.

Nekako neočekivano i pored odlične sezone Džeko se nalazi na izlaznim vratima Nerazzurra i to nakon što je dogovoren povratak Romelua Lukakua.

Kapiten bh. reprezentacije bi mogao promijeniti sredinu, a Gazzetta dello Sport u današnjem izdanju piše o Interovoj stragetiji.

Popularni Dijamant ima godišnju platu od 5.5 miliona eura neto što računajući i poreze milanski klub na godišnjem nivou košta 11 miliona eura.

Gazzetta navodi kako je cilj Intera Džeki pronaći klub koji će mu garantovati najmanje dvogodišnji ugovor te minimalnu platu od četiri mliona eura.

I Inzaghi ga otpisao?

Kako je dolazak Lukakua praktično gotova stvar, u napadu se mora i napraviti prostor za Belgijanca pošto je Luatora Martinez nedodirljiv.

Džeko i Alexis Sanchez su ti na koje Nerazzurri neće računati, vijesti su koje je u petak plasirala italijanska štampa, Inzaghi je morao birati između bh. napadača i Joaquina Correa pošto je Sanchez od ranije otpisan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S obzirom na to da je Inzaghi veliki ljubitelj igre argentinskog napadača, odlučio je da izabere njega pored mnogo starijeg Džeke koji će po svemu sudeći napustiti klub.

Iako mu je 36 godina Edin Džeko ima brojne ponude. Povezuje se s istinskim velikanima među kojima su Juventus i Real Madrid i bit će interesantno vidjeti gdje će Dijamant nastaviti karijeru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.