Čelnici Intera u dilemi: Džeko bi mogao ostati u klubu jer jedna stvar mu daje ogromnu prednost

Koga će prodati od napadača?

Čelnici Intera u dilemi: Džeko bi mogao ostati u klubu jer jedna stvar mu daje ogromnu prednost

E. Čaušević

Italijanski mediji prethodnih dana uveliko pišu o tome da bi Edin Džeko nakon samo jedne sezone mogao napustiti Inter.

Džeko je u Inter stigao prije godinu dana iz Rome kao zamjena za Romelua Lukakua i imao je jako dobru sezonu. Međutim, Inter će vjerovatno dovesti dva velika pojačanja u napadu zbog čega se očekuju odlasci.

Očekuje se da Inter uskoro potvrdi dolazak Paula Dybale, a kako stvari stoje u klub će se vratiti u Lukaku koji će doći na jednogodišnju posudbu iz Chelseaja.

Zbog toga je jasno da će Inter morati prodati barem dvojicu napadača. Već je jasno da Alexis Sanchez gotovo sigurno napušta klub, a navodno dilema je još da li će se na transfer listi naći Džeko ili Joaquin Correa.

Corriere dello Sport objavio je jutros da su čelnici Intera u dilemi da li da prodaju Džeku ili Correu iako su obojica pojačala ovaj klub prije tek godinu dana.

Ovaj italijanski medij navodi da bi jedna stvar mogla odlučiti koga će prodati i to na stranu Džeke. Correa bi mogao da se nađe na transfer listi jer u klubu smatraju da Džeko ima trenutno jednu veliku prednost.

Naime, od svih napadača koji će biti na raspolaganju Džeko je jedini koji na kraju godine neće igrati s reprezentacijom Svjetsko prvenstvo u Kataru. Dijamant će biti u tom periodu slobodan i spreman za nove izazove koji slijede odmah nakon Mundijala.

Navodno, za Inter bi to moglo biti presudno jer žele jednog napadača koji će biti odmoran i spreman za nastavak sezone nakon Mundijala jer je jasno da će ostalim igračima biti potrebno malo vremena za odmor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, iz Intera konačnu odluku još uvijek nisu donijeli jer se prvo čeka da ozvaniče dolaske Dybale i Lukakua.

Što se tiče Džeke i u slučaju da ga Inter odluči prodati sigurno za njega neće biti problem pronaći novi klub. Naš kapiten se već povezuje s nekim klubovima, a navodno najveći interes pokazali su Juventus, Napoli i Valencia.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Saćekaj dupli sport, zar niste prije dva dana napisali da mu je klub saopštio da je višak …
3 2
Tarantelo1
Džekson do kraja karijere u Interu odlična je sezona iza njega i nema razloga da ide negdje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi