Edin Džeko nije imao šanse u odluci Simonea Inzaghija
Foto - EPA

Trener Intera odlučio

Edin Džeko nije imao šanse u odluci Simonea Inzaghija

M. Šljivak

Trener Intera Simone Inzaghi navodno je odlučio kako će u klubu zadržati Joaquina Correu ispred Edina Džeke.

Italijanski mediji uveliko pišu da će Džeko uskoro napustiti Inter zbog dolaska Romelua Lukakua u klub, a to bi se moglo desiti veoma brzo.

Džeko i Alexis Sanchez su ti na koje Nerazzurri neće računati. Mora se otvoriti mjesto za dolazak novih igrača, Alexisu nije bilo spasa, a Inzaghi je morao birati između Edina i Joaquina.

S obzirom na to da je Inzaghi veliki ljubitelj igre argentinskog napadača, odlučio je da izabere njega pored mnogo starijeg Džeke koji će po svemu sudeći napustiti klub.

Iako mu je 36 godina Edin Džeko ima brojne ponude. Povezuje se s istinskim velikanima među kojima su Juventus i Real Madrid i bit će interesantno vidjeti gdje će Dijamant nastaviti karijeru.

Oglasi

Italijanski mediji tvrde kako za Džeku prednost imaju klubovi koji će mu ponuditi dvogodišnju saradnju i to je najvažniji uslov za potpis ugovora.

Edin Džeko je prošlog ljeta stigao iz Rome u Inter. Odigrao je ukupno 49 utakmica i postigao je 17 golova. S Nerazzurrima je osvojio italijanski Kup.

Spakovao je Džeki kofere i odrekao se miliona: Poznata je cifra koju će Lukaku uzeti u Interu

Romelu Lukaku se vraća u Inter.

Nakon neuspješne sezone u dresu Chelseaja, londonski klub odlučio je prihvatiti ponudu Intera za posudbu belgijskog napadača vrijednu osam miliona eura i Lukaku će od naredne sezone predvoditi napad Nerazzurra.

Njegov povratak na Giuseppe Meazzu znači i da će bh. napadač Edin Džeko spakovati kofere za odlazak iz kluba, jer je izvjesno da neće biti prvi izbor u napadu Intera u narednoj sezoni.

Oglasi

Lukaku se odrekao ogromne cifre kako bi ponovo zaigrao za Inter. On je u Chelseaju zarađivao 10 miliona funti nakon poreza, ali mu tim iz Milana ovu cifru nije mogao ponuditi.

Ipak, Belgijancu novac nije bio bitan. Spremno je prihvatio smanjenje plate od 30 procenata, pa će on u novoj sezoni od Intera uzeti sedam miliona funti. Kompletnu cifru platit će italijanski klub i Chelsea s njegovom platom u narednoj sezoni neće imati nikakve veze.

Podsjetimo, Lukaku je prošle godine vodio Inter do titule prvaka Italije. Bio je nezaustavljiv u Seriji A tokom dvije sezone u kojima je u 95 odigranih utakmica postigao 64 gola.

Međutim, odlučio se na odlazak. Chelsea ga je platio 115 miliona eura Interu, no kod Thomasa Tuchela nije bio bitan faktora i u 44 meča zabio je 15 golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Patnja za Interom bila je očigledna. Lukaku je konstantno isticao da bi se volio vratiti na Meazzu, a to će se na kraju i desiti i sad je na njemu da popravi odnos s navijačima koji ga smatraju izdajicom nakon prošlogodišnjeg odlaska.

Treba istaći da Inter neće imati obavezu da otkupi Lukakua na kraju sezone.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

19211921
U real pa kako god bilo. Nek se zavrsi kraljevski
24 0
Chesa
Nije loša ni Španija. Tamo nisi bio. Zabi i tamo puno golova … hajaa
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi