Izazvalo lavinu komentara

Real Madrid usred kontroverze zbog Marcine naslovnice - "Africa power"

Eldar Ganibegović

Real Madrid je ovog ljeta za sadaostvario dva transfera, Antonio Rudiger stigao je kao slobodan igrač iz Chelseaja, te Aurelien Tchouameni, u ugovoru koji bi trebao koštati 100 miliona eura, iz Monaca.

Galaktikosi su svoju ekipu praktično pojačali dvojicom igrača koji su porijeklom s afričkog kontinenta.

Zbog toga je Marca, madridske novine bliske klubu na Santiago Bernabeuu, naslovila "African Power" na naslovnoj stranici.

Pristup španskih novinara zasmetao je brojnim fanovima, koji su reagovali u prostoru za komentare na društvenim mrežama i oštro kritikovali korišteni kontekst.

"Kad klub ne bude imao rezultate, bit će to igrači iz Afrike, kada bude u vrhu, onda će to postati fudbaler Njemačke, Francuske, Austrije", napisao je navijač na Twitteru.

Drugi je od početka prekinuo svaku vezu koju bi igrači mogli imati s afričkim kontinentom:

"Rudiger je rođen u Berlinu, Alaba u Beču, Benzema u Lyonu, čak i ako imaju roditelje iz Afrike, nemaju nikakve veze izravno s tim kontinentom."

Marca je željela afrički kontinent predstaviti u pozitivnom svjetlu i osvrnula se na novu transfer strategiju Real Madrida, koja sada uključuje nekoliko fudbalera s tog kontinenta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada su afrički igrači u pitanju, nije tajna da je želja Real Madrida Riyad Mahrez, fudbaler Manchester Cityja i reprezentativac Alžira te ćemo do kraja prijelaznog roka vidjeti da li će se i on pridružiti ekipi Carla Ancelottija. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.