Antonio Rudiger želi da Real proda jednog igrača kako bi izbjegao 'rat ega' u svlačionici

Što baš njega?

Antonio Rudiger želi da Real proda jednog igrača kako bi izbjegao 'rat ega' u svlačionici

Edmir Škorić

Njemački reprezentativac Antonio Rudiger ovog je ljeta stigao iz Chelseaja u Real Madrid, a navodno je od uprave kluba zatražio da "makne" jednog od defanzivaca.

Rudiger je pet godina bio član Chelseaja, a iz redova bivšeg prvaka Evrope je u novog prvaka Evrope stigao kao slobodan igrač ovog mjeseca. Potpisao je ugovor na četiri godine s Kraljevima. Radi se o igraču koji jednako dobro može da odigra i na poziciji stopera, ali i na poziciji lijevogh beka.

Zadužio je dres s brojem 22 i jedva čeka novu sezonu, ali čini se da je prerano odlučio da se "nešto pita". Prema El Nacionalu , Rudiger je rekao predsjedniku kluba Florentinu Perezu da proda 20-godišnjeg lijevog beka Miguela Gutierreza kako bi smanjio konkurenciju i njemu i Alabi.

Bivši branič Rome očito želi izbjeći neočekivani rat ega unutar klupske svlačionice.

Ipak, prema španskim izvještajima, pitanje je hoće li klub uslišiti molitvu novajliji u svlačionici, jer je plan da Gutierrez ostane i da se nastavi njegov razvoj.

Gutierrez, koji je u klubu od 2011. godine, prošle je sezone nastupio u četiri utakmice i skupio ukupno 327 minuta. Prije toga odigrao je šest nastupa tokom sezone 2020/21.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rudiger, koji je osvojio pet trofeja tokom svog boravka na Stamford Bridgeu, prošle je sezone nastupio u 54 utakmice, zabio je pet golova i upisao četiri asistencije.

Nema nikakve sumnje da će Rudiger biti od velike pomoći Realovoj odbrani, jedino je pitanje hoće li ga Carlo Ancelotti koristiti u paru s Ederom Militaom na poziciji stopera ili će dobiti malo više prilika na lijevoj strani, gdje su Alaba i njegov "neprijatelj", 20-godišnji Gutierrez.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Ovo veze sa vezom nema, u realu ne mogu dobit ugovor duži od godine preko 30 godina. Pustit nekome da se mješa u trnsfer politiku možeš mislit još novajlija. To može u Barsi, PSG i slično u pravim ekipama poput Rala, Liverpula, Bajerna nikad
7 6
Zoilomas
Ima igraca tu koji imaju zlatne kasike u ustima i sve im je svejedno.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi