Nove špekulacije za Dijamanta

Edin Džeko se nakon sedam godina vraća u Englesku?

Endin Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko prethodnih dana nalazi se u centru špakulacija italijanskih medija.

Sve je počelo nakon što je objavljeno da se Romelu Lukaku želi vratiti u Inter, te da je ovaj klub skoro dogovorio njegovu posudbu iz Chelseaja.

Pored Lukakua pred potpisom za klub s Meazze nalazi se i Paulo Dybala koji će stići kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Juventusom.

Jasno je da Simone Inzaghi neće imati mjesta za sve te napadače i špekuliše se ko bi mogao da napusti Inter. Već sada je sigurno da će Alexis Sanchez sigurno napustiti klub, a njegovim stopama će barem još jedan napadač.

Navodno, u Interu su u dilemi da li će to biti Džeko i Joaquin Correa i sigurno je da u klubu moraju što prije donijeti ovu odluku.

Džeko je tek prošle godine stigao u Inter i ima iza sebe jako dobru sezonu, a Dijamantu sigurno neće biti problem pronaći novi klub. Već se špekuliše da su interes za njega pokazali Juventus, Napoli i Valencia.

Također, Tuttomercato jutros je objavio da postoji opcija i da se Džeko nakon sedam godina vrati u engleski Premiership.

Navodno, interes za Džeku pokazao je i West Ham koji je spreman da dovede bh. napadača ovog ljeta. Džeko je i ranije bio na meti londonskog kluba, ali nikada nije bilo konkretnih pregovora.

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Ham traži iskusnog napadača za novu sezonu i Džeko se nalazi na vrhu liste želja jer su u klubu svjesni da ga mogu dovesti za malo novca, a David Moyes vjeruje da bi bh. napadač bio odlično pojačanje.

Džeko je u minuloj sezoni u dresu Intera u svim takmičenjima odigrao 49 utakmica i postigao je 17 golova i dodao još deset asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.