Objavljena zarada klubova u Seriji A od TV prava: Daleko najviše Interu, Juventusu i Milanu

Objavljena zarada klubova u Seriji A od TV prava: Daleko najviše Interu, Juventusu i Milanu

E. Škorić

Milan je osvojio Scudetto prvi put nakon 2011. godine i imao općenito najviše navijača na domaćim mečevima, no tek je treći po zaradi od TV prava.

Iako je osvojio 'samo' Kup i ostao bez Scudetta, Interu je na kraju pripalo najviše novca od TV prava. Kako je objavila Gazzetta dello Sport, na račun ovog tima na osnovu prodanih TV prava ide 84,2 miliona eura.

Juventus je imao razočaravajuću sezonu, ali mu pripada milion eura više u odnosu na Milan. Staroj dami ide 77,9 miliona, a Milanu 77,8.

Četvrti po zaradi od TV prava je Napoli kojem pripada 68,5 miliona, dok će Roma dobiti 64,1 milion eura.

Najmanje novca zaradila je Venezia, samo 26 miliona eura, dok je Empoli drugi najslabije plaćen tim sa 29,7 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naravno, više novca ide bolje plasiranim timovima, ali i onima sa većim rejtingom, većom bazom navijača i čije utakmice iskazuju najveći interes javnosti.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Kakva je ovo zalost, muka!!! Ova serie a treba sto prije da se ugasi!!! Kakvo je samo ovo omalovazavanje za nekad najbolju ligu svijeta! Ovo su zarade manje od francuza, pratim ovo pa znam, DNO DNA!!! ENGLESKI KLUBOVI uzmu blizu 200m eura, zadnji 115 a pogledaj italijane, MANJE OD FRANCUZA, znaci peta liga u Evropi, fuj, dno dna, sto prije da krene superliga da vise najveći klubovi ne igraju ovo smece od lige!!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi