FIFA-in agent bh. napadača vidi u velikanu: "Žele pobjeđivati, logično je da dovedu Džeku"

Edin na raskrsnici

FIFA-in agent bh. napadača vidi u velikanu: "Žele pobjeđivati, logično je da dovedu Džeku"

E. Škorić

Claudio Anellucci je FIFA-in agent koji je u prošlosti obavljao velike transfere, bio zadužen uostalom za transfer Edinsona Cavanija iz Napolija u PSG, a sada se osvrnuo na mogućnost da Edin Džeko pređe u Juventus.

Anellucci je gostovao u jednoj emisiji u kojoj je komentarisao aktuelne nogometne teme, a u fokusu su bile glasine o eventualnim transferima u Seriji A.

Jedna od glasina je da bi Džeko mogao zaigrati u Juventusu, pošto je Inter osigurao povratak Romelua Lukakua i tako bh. reprezentativcu jasno dao do znanja da neće imati tako važnu ulogu kao prošle sezone.

Juve traži partnera Dušanu Vlahoviću i čini se da je fokusiran na iskusne napadače, a ne na profil mladih nogometaša.

"Juve je jedan od onih klubova koji treba i želi pobjeđivati, pa si ne mogu priuštiti da se oslanjaju na mlade igrače. Inter i Milan su također na istom broju. Stoga, ispravno je da budu fokusirani na zagarantovano i netaknuto 'rabljeno vozilo' kao što je Džeko, koji ima ogromno iskustvo i kvalitet. Logično je da ga dovedu prije nekog napadača koji se tek treba nametnuti", rekao je Anellucci.

Što se Intera tiče, on namjerava da ima trio Martinez - Lukaku - Dybala, a prema mišljenju FIFA-inog agenta, to bi zaista Nerrazurrima na kraju dalo pol poziciju u borbi za Scudetto.

"Dybala mi je jako drag i on bi mogao činiti razliku ako bude u timu u kojem se osjeća važnim i cijenjenim. S ovakvim napadačkim arsenalom, Inter je definitivno favorit za Scudetto, čak i ako Skriniar na kraju napusti klub i pređe u PSG, kako se piše".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan?

"Njihova titula stvarno je bila pravo iznenađenje. Momčad s dva ili tri izvrsna igrača i mnogo navijača, divno je sve spojio Stefano Pioli, ali ne vidim da Milan s ograničenim budžetom i trenutnim transfer planom može da ponovi nešto slično u novoj sezoni. Mislim da će Inter i Juve biti najboljI", poručuje Anellucci.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi