Foto - Instagram

Pregovara se o odlasku

Vruće ljeto, a Wanda zbog muža mira nema

Midhat Šljivak

Argentinski napadač Mauro Icardi (29) otpisan je u PSG-u i novi trener Christian Galtier ne računa na njegove usluge u novoj sezoni.

Ovaj 29-godišnji fudbaler nalazi se među devetoricom fudbalera koji ne idu s ostatkom ekipe na turneju u Japan i izvjesno je da ćemo Icardija u narednoj sezoni gledati u dresu nekog drugog tima.

Ponuda za Argentinca ima. Monza se prva javila i rado bi ga dovela na posudbu, ali ova opcija mogla bi vrlo brzo da ode u zaborav jer se u međuvremenu javio i Juventus.

Torinski tim prvo je pokušao angažovati bh. napadača Edina Džeku iz Intera. Međutim, Edin je ponudu Stare dame odbio i on želi ostati u svom aktuelnom timu i boriti se za mjesto u sastavu.

Zbog toga se torinski velikan okrenuo prema Icardiju. Repubblica navodi da će rukovodstvo Juventusa uskoro zakazati pregovore s Maurovom suprugom i agenticom Wandom Narom i ponudit će mu mogućnost da se vrati u Italiju.

Mauro bi u Torinu imao ulogu rezerve na početku sezone. Ispred njega bi bio Dušan Vlahović i Icardi bi se morao boriti sa srbijanskom zvijezdom za svoju poziciju.

Wanda i Mauro imaju namjeru da se vrate u Italiju. Hoće li na kraju prihvatiti ponudu Juventusa ostaje nam da vidimo u narednom periodu.

Ključ u pregovorima je svakako Wanda Nara koja je i ranije donosila sve bitne odluke za karijeru svog supruga.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Argentinac je godinama nosio dres Intera. Nekada je bio kapiten Nerazzurra, ali se s ovim timom rastao na veoma težak način. Potpis za Juventus sigurno bi dodatno naljutio navijače njegovog nekadašnjeg kluba koji mu ne praštaju sve što je radio van terena protiv svog kluba.

Icardi je u protekle tri godine odigrao 92 utakmice za PSG i postigao je 38 golova. Ipak, treba istaći da često nije bio u prvom planu kod trenera i ovaj učinak je s obzirom na tu činjenicu veoma dobar.