Edin Džeko je rekao 'NE' klubu kojeg bi rijetko ko odbio
Foto - EPA

Želi da se izbori za mjesto u Interu

Edin Džeko je rekao 'NE' klubu kojeg bi rijetko ko odbio

Midhat Šljivak

Edin Džeko (36) priključio se treninzima Intera i bh. dijamant ima veliku želju da se izbori za status u Interu pored povratnika u klub Romelua Lukakua.

Džeko iza sebe ima sasvim solidnu sezonu u timu s Giuseppe Meazze. Postigao je 17 pogodaka, ali klub se ipak odlučio vratiti Belgijanca Lukakua kojeg je Edin prošlog ljeta zamijenio među Nerazzurrima.

Ipak, povratak Lukakua očigledno je izazov za bh. napadača. On se ranije od očekivanog vratio u klub i počeo je s treninzima. Spreman je da se bori za svoje mjesto u timu, iako se konstantno govori o njegovom odlasku.

Stručnjak za transfere u italijanskom fudbalu Alfredo Pedulla tvrdi da je Džeko u proteklim satima odbio transfer u Juventus.

"Prije 48 sati došla je zvanična ponuda Juventusa koju je Džeko odbio. Pored njega meta Juventusa je i Marko Arnautović. Traže dostojnu zamjenu za Dušana Vlahovića", ističe Pedulla i nastavlja priču:

"Džeko je i u prošlosti bio jako blizu Juventusu. Inter im je ovog puta saopštio da razgovaraju direktno s Edinom, ali on im je rekao NE", tvrdi Pedulla.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dijamant je očigledno odlučan da se izbori za svoje mjesto u Interu. Iskustva ima dosta, ali morat će koristiti svaku šansu koja mu se ukaže.

Džeko je ugovorom s Nerazzurrima vezan do ljeta naredne godine i po svemu sudeći u crno-plavom dresu ćemo ga gledati i u novoj sezoni Serije A.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Barberez9
E moj Dzeko… sumnjam da ces dobiti tu minutazu koju si imao prosle sezone.. dobro poceo a zadnje utakmice vala kao i da te nije bilo na terenu. Moj si , volim te ali vrijeme je da se oprostis.
2 6
Lalaland
Nakon prošle sezone zašto itko misli da je Lukaku bolji od njeg u bilo kojem segmentu. Sektas iz teretane..
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi