Veliki rez u Parizu: Devet zvijezda otpisano i mogu pakovati kofere
Foto - EPA

Campos i Galtier donijeli odluku

Veliki rez u Parizu: Devet zvijezda otpisano i mogu pakovati kofere

Midhat Šljivak
Teme:

Novi trener PSG-a Christopher Galtier otpisao je devetoricu fudbalera uoči priprema za novu sezonu.

Nakon upoznavanja s ekipom i prvih treninga, francuski prvak putuje u Japan, gdje će odraditi nekoliko pripremnih mečeva.

Među putnicima neće biti devetorice fudbalera. L'Equipe donosi i imena onih koji su otpisani, a to su: Georginio Wijnaldum, Mauro Icardi, Layvin Kurzawa, Julian Draxler, Ander Herrera, Idrissa Gueye, Junior Dina Ebimbe, Rafinha i Sergio Rico.

Ovi fudbaleri ostaju u Parizu. To je jasan znak da na njih Galtier u novoj sezoni ne računa i klub će pokušati da se riješi njihovih usluga do kraja ljetnog prijelaznog roka.

Treba svakako istaći da oni u budućnosti neće trenirati s ostatkom ekipe. Po pravilniku sportskog direktora Luisa Camposa oni će biti potpuno odvojeni od prvog tima i tako će biti sve dok ne nađu novu sredinu.

O oštrim pravilima Camposa ranije je govorio bivši igrač Lillea Julian Palmeri kojeg je Campos 2017. godine uništio nakon što je odbio da napusti klub.

"Bit će sklonjeni od ostatka ekipe. Neće uopšte biti u istoj svlačionici s drugim igračima, oduzet će im se parking mjesto. Učinit će sve kako bi im pokazao da se na njih više ne računa. Ako ne dođe ponuda za igrača, pokušat će svim silama da raskinu ugovor", rekao je Palmeri.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Campos ima jasna pravila u klubu kojeg vodi kao sportski direktor. Poznat je po 'čvrstoj ruci', a Galtier mu je samo izdiktirao imena igrača koji mu ne trebaju.

Za ove igrače karijera u PSG-u je vjerovatno završena i oni će morati da potraže nove klubove.

Top Komentari

Sukedzo
Da sam na mjestu ovih igraca uzeo bi im svaki cent u ugovoru, znaci oderao bih im vezogu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi