Foto - EPA

Lisandro Martinez na Old Traffordu

Manchester United je sve jači i jači: Stigao je i argentinski 'Pitbull' · Zvanično

Midhat Šljivak

Manchester United potvrdio je danas transfer 24-godišnjeg defanzivca Lisandra Martineza iz Ajaxa.

Sjajni defanzivac dogovorio je petogodišnju saradnju s Crvenim đavolima vrijednu 120.000 funti na sedmičnom nivou, a on će uskoro proći ljekarske preglede i zvanično će postati novi član velikana s Old Trafforda.

Ajax će za usluge ovog fudbalera dobiti 55 miliona eura uz nekoliko miliona dodatnih bonusa.

Iako je relativno nizak za poziciju štopera (174cm), Lisandro je istinska mašina i menadžer Erik ten Hag izričito je tražio njegovo dovođenje.

U Ajaxu je Lisandro zaradio nadimak 'mesar' zbog načina na koji igra, ali on ne voli da ga tako zovu i mnogo radije čuje nadimak 'Pitbull'.

"Kada sam na terenu zaboravim na sve drugo na svijetu. Želim pobjedu pod svaku cijenu. Ipak, usporedba s mesarom nije baš fina. Imam ja i odličnu tehniku i nikad ne želim namjerno povrijediti protivnika. U Argentini me zovu Pitbull. To mnogo bolje opisuje moj stil igre jer 'grizem' protivnike", rekao je Martinez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lisandro je prije dolaska u Ajax 2019. godine igrao za ekipu Defensa y Justicia, a karijeru je počeo u čuvenim Newell's Old Boysima.

Prije njega na Old Traffordu su stigli Christian Eriksen i Tayler Malacia.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.