Zidane zaludio fudbalski svijet u dresu Manchester Uniteda: "Idol mi je Mesut Ozil jer je musliman"

Nova nada Crvenih đavola

Zidane zaludio fudbalski svijet u dresu Manchester Uniteda: "Idol mi je Mesut Ozil jer je musliman"

Endin Čaušević

Zidane Iqbal oduševio je u dresu Manchester Uniteda u pripremnim utakmicama protiv Liverpoola i Melbourne Victoryja.

United je protiv Liverpoola slavio sa 4:0, dok je ekipa Erika ten Haga protiv Melbournea slavila sa 4:1. Šansu u ovim mečevima dobio je i 19-godišnji Zidane koji se po prvi put nalazi na pripremama s prvom ekipom.

Zidane je inače porijeklom iz Iraka, ali već godinama živi u Engleskoj. Ponikao je u dresu Manchester Uniteda i ovog ljeta je konačno dobio šansu u prvoj ekipi.

Već u pripremnim utakmicama ovaj veznjak pokazao je o kakvom talentu se radi, te mnogi smatraju da će Zidane u narednoj sezoni biti u planu Ten Haga i dobiti određenu minutažu.

Ovaj Iračanin je glavna tema prethodnih dana u engleskoj javnosti jer je jasno da United ima pravog dragulja u svojim redovima. Zidane je za prvi tim debitovao još krajem prošle godine protiv Young Boysa, no tek sada se očekuje da dobije pravu priliku.

Zidaneov otac je inače iz Pakistana, dok mu je mama iz Iraka, a on je rođen u Manchesteru. Ipak, nije zaboravio na svoje korijene i odlučio je da nastupa za reprezentaciju Iraka za koju je odigrao već dvije utakmice.

"Odrastao sam u Manchesteru i tu živim cijeli svoj život, ali sam ponosan na svoje porijeklo. Ponosan sam što sam Englez, Pakistanac i Iračanin. Mislim da je bila prava odluka da igram za Irak i zaista mi je čast da nosim dres te reprezentacije", rekao je Zidane.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, otkrio je da je njegov idol u djetinjstvu bio Mesut Ozil iako je dobio ime po legendarnom Zinedineu Zidaneu.

"Obojica su jako kreativni i nevjerovatni veznjaci. Ipak, Ozil mi je bio idol jer sam imao priliku da ga gledam dok je bio na vrhuncu karijere. Ugledao sam se na njega jer je musliman baš kao i ja", dodao je.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Jakog muslimana u pm hagahaga Bolje da je mene spomeno :D
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije