Foto: T. Hebib

Zarada u UEFA-inim takmičenjima

Koliko su do sada zaradili bh. klubovi: Zrinjski je prvi i u tom segmentu

Eldar Ganibegović

U mjesec august Bosna i Hercegovina ulazi samo s jednim predstavnikom u Evropi.

To je prvak Zrinjski koji će u trećem pretkolu Konferencijske lige igrati dvomeč protiv kazahstanskog Tobola iz Konstanayja.

Poznato je koliko su naši klubovi do sada zaradili u Evropi, a i u tom segmentu prednjače Plemići.

Oni su do sada inkasirali nešto više od milion eura i to - 100.000 eura nakon ispadanja od Sheriffa u prvom pretkolu Lige prvaka, 750.000 eura nakon sinoćnjeg eliminisanja Tirane i 260.000 eura su dobili kao šampioni.

Debitant u Evropi Tuzla City drugi je na toj listi. Tuzlaci su u prvom pretkolu s ukupnih 8:0 izbacili Tre Penne, da bi onda s 5:0 ispali od AZ Alkmaara i inkasirat će ukupno 550.000 eura.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Veležov izlet u Evropu u kojem su odigrali dvije užasne utakmice protiv malteškog Hamruna bit će nagrađen s 450.000 eura.

Također, i sramota Borca bit će plaćena i to s 250.000 eura.

Zarade bh. klubova u Evropi do sada

# Klub Zarada
1. Zrinjski 1.110.000€
2. Tuzla City 550.000€
3. Velež 450.000€
4. Borac 250.000€
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.