Jović: Odmorit ćemo ekipu, sutra stiže novo pojačanje

Težak poraz bh. predstavnika u revanšu na Grbavici

Jović: Odmorit ćemo ekipu, sutra stiže novo pojačanje

Samir Mlaćo
U revanšu meča 2. pretkola Konferencijske lige nogometaši Tuzle City ugostili su večeras nizozemski AZ Alkmaar.

Na kraju je završilo 4:0 za goste koji su tako zasluženo prošli dalje.

Svoje viđenje meča u Plavom salonu dao je trener Tuzlaka Dragan Jović.

“Što se tiče nas, vidjeli ste da smo igrali protiv teškog protivnika. Bolji tim je prošao dalje, mi nismo loše izgledali 60 minuta. Zadnjih pola sata smo počeli igrati nešto što se ne može igrati protiv takve, pa smo kažnjeni. Momci zaslužuju čestitke i respekt za ono što su pokazali. Bez investiranja je teško, gdje god odemo i šta god vidimo, infrastrukturu, itd., u čudu gledamo sve to“, kazao je Jović.

Koliko ovo može značiti kao iskustvo za buduće utakmice?

“Mnogi od ovih momaka su prvi put igrali ovakve utakmice. Ja imam neko iskustvo, znam šta znači pad koncetrancije protiv ovakvih ekipa. Odmah budete kažnjeni. Nadam se da će biti još utakmica u Evropi u budućnosti za nas. Imali smo zahtjevne pripreme, omogućeno nam je sve u Čatežu, ali pripreme koje rade naše ekipe nisu to samo pripreme, nego radite i selekciju igrača, dolaze igrači u hodu, trebate ih uklopiti u ekipu i to teško ide. Ova ekipa zna gdje je napravila greška i nadam se da ih nećemo praviti naredni put u Evropi“.

Da li su vaši momci osjetili malo i pritisak igranja u Evropi, u prvom dijelu su bili u grču, dosta pogrešaka je bilo?

“Meni je pritisak bio veći protiv Tre Pennea, jer smo imali obavezu da prođemo. Ovdje smo trebali da damo maksimum".

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Najavio je pojačanja.

“Radi se na tome, sutra ćemo imati novog igrača. Trebamo odmoriti ekipu sada i spremni dočekati premijerligaške utakmice“, dodao je Jović.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ovo vam je razlika u fizickoj spremi ekipa,drzali se dobro sat vremena i onda totalni pad...najveci problem nasih ekipa je sto su igraci fizicki nespremni...trebaju nasi klubovi dovesti kvalitetne strane kondicione trenere da podignu nivo fizicke spreme,jer ocito mi nemamo nekog ko to zna...
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi