Zrinjski se s Tobolom već jednom sastajao u Evropi, neka se historija ponovi
Foto: A. Čaušević

Bio je to uspješan dvomeč

Zrinjski se s Tobolom već jednom sastajao u Evropi, neka se historija ponovi

E. Ganibegović

Mostarski Zrinjski jedini je preostao predstavnik Bosne i Hercegovine u Evropi.

Plemići su prolaskom Tirane s ukupnih 4:2 zakazali dvomeč s kazahstanskim Tobolom u trećem pretkolu Konferencijske lige.

Prvaci Bosne i Hercegovine su prvo slavili s 0:1 u Tirani pogotkom Nemanje Bilbije s bijele tačke, da bi sinoć u revanšu pobijedili 3:2 pogocima Jankovića, Tičinovića i Ćužea.

S druge strane, Tobol je imao nešto lakši zadatak i također slavio u oba meča. Portivnik im je bio gibratlarski Lincoln Red Imps, a tim iz Konstanayja je slavio s 2:0 u prvoj, te s 0:1 u drugoj utakmici.

Prvi meč Zrinjskog i Tobola zakazan je za četvrtak od 19 sati u Mostaru, a to neće biti prvi put da se ove dvije ekipe sastaju na evropskoj sceni.

Naime, ova dva tima igrala su dvomeč prvog pretkola Evropske lige 2010. godine, a Zrinjski je prošao dalje s ukupnih 4:2.

Oglasi

Prvi meč igran je na Centralnom stadionu u Konstanayju i nije dobro krenulo po Zrinjski. Zhumaskaliyev je načeo mrežu Mostaraca u 15. minuti, no u drugom poluvremenu naš tim stiže do preokreta i pobjede. Strijelac oba gola u 52. i 82. minuti bio je Dragičević.

Sedam dana kasnije revanš u Mostaru i nova 2:1 pobjeda Zrinjskog. Džidić je pogodio za 1:0 u desetoj minuti, Zhumaskaliyev izjednačuje u 57., a pobjedu Plemićima donosi Pehar 18 minuta prije kraja.

Nemamo ništa protiv da se identičan scenario ponovi i ovog puta.

U slučaju prolaska u play-off, Zrinjski je saznao potencijalne protivnike. Ako prođu Tobol, u play-off rundi za plasman u grupnu fazu igrao bi s poraženim u Evrospkoj ligi iz jednog od mečeva:

Malme - Dudelange

Shamrock - Shkupi

Linfield - Zurich

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Olympiacos - Slovan Bratislava

Maribor - HJK Helsinki.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1597698961
Gledajuci mec s tiranom nisu me ofusevili,tesko da kazastance prodju
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi