Jakirović: Mi smo najjači po priči, a svi ostali...

Trener Zrinjskog

Jakirović: Mi smo najjači po priči, a svi ostali...

Eldar Ganibegović

Zrinjski će biti jedini predstavnik Bosne i Hercegovine u trećem pretkolu Konferencijske lige.

Večeras su naši prvaci s 3:2 savladali Tiranu i s ukupnih 4:2 zakazali dvomeč s kazahstanskim Tobolom.

Sergej Jakirović, trener Zrinjskog, je imao šta da kaže nakon utakmice. 

"Jako teška i zahtjevna utakmica. Mi smo izbacili jednu jako dobru momčad, a to smo znali u analizi ove utakmice. Možda nismo navikli igrati na rezultat, što se tiče prve utakmice, 1:0. Nismo htjeli to braniti, nego što prije zabiti jedan gol. Fantastično smo odigrali prvo poluvrijeme. Može to biti još bolje, ali vjerovatno sputa nas pritisak, nervoza", kazao je Sergej pa opisao i drugo poluvrijeme:

"Kako god, 2:0, dogovor u svlačionici da nema nazad, povlačenja, nego da idemo po treći gol. Dogodi se, možda i dobro za nas, da smo ga primili što prije, da se resetujemo, poslije 3:1... Ne treba nam taj nijedan gol, ovo je Evropa, možda u ligi te to ne kazni, ali u Evropi se svaka sitnica kažnjava."

Zrinjski je u ovaj meč ušao nakon poraza od Željezničara u ligi s 1:2.

Oglasi

"Zašto bi bilo panike? Tek sam iza utakmice skužio da smo mi prije godinu i po dana kući izgubili što je fenomenalan uspjeh. I druge ekipe vrijedno treniraju i pripremaju se, Željezničar je to iskoristio, ali nema panike. Nama je sad fokus Evropa i želimo nešto napraviti u toj Evropi. Vidjet ćemo sad dokle ćemo dogurati. Svjesni smo da svi oko nas rastu, možda se gleda podcjenjivački na te ekipe, ali ja znam dobro koliki su budžeti tih klubova. Svaka ova pobjeda, svaki nastup u Evropi, čini nas jačim. Malo da vidimo mi da igraju i drugi fudbal, a u prvenstvu naravno u nedjelju dočekujemo Leotar i naravno da želimo pobijediti", mišljenja je Jakirović.

O utrčavanjima igrača Tirane s krila, na koja je upozoravao i prije utakmice, kaže:

"To je njihova snaga, taj Seferi i Xhixha su jako dobri igrači. Oni svima bježe, to prepoznavanje njihove situacije, dobro smo mi to rješavali. Iznimno su brzi igrači. Žao mi je samo što smo primili gol na punu odbranu, prebrojali su nas. Kaže, ima tamo isto igrač koji je kvalitetan, možda kvalitetniji od naših."

Naredni protivnik je Tobol, a o ambicijama za grupnu fazu Konferencijske lige Jakirović je također imao šta da prokomentariše.

"Ja sam već rekao da mi nemamo šta izgubiti Evropu pa se sad svi čudom čude. Kažem, jako je teško, ali mi smo na stazi prvaka. Znači, mi ne igramo s četvrtim iz Mađarske, Turske, Slovačke, nego s prvacima, a to su ekipe koje su 70% pobjeda ostvarili u prvenstvu. Ti ljudi, igrači, su navikli da pobjeđuju. Ja se ne slažem da je to lagano, nećemo mi Tobol podcijeniti, vidim da se već za play-off zna ko je prošao, pa se Ludogorets jučer trese u Schamroku", rekao je Jakirović, pa poentirao:

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Ali dobro, to je naša regija, naš mentalitet. Mi smo najjači po priči, a svi ostali ulažu oko nas. Mi ćemo se dobro pripremiti kao i za ove dvije utakmice akcije sa Sheriffom i Tiranom i nadam se da ćemo se dobro prezentovati."

Dakle, Plemići prvi duel s Tobolom igraju narednog četvrtka u Mostaru, a za dvije sedmice igra se revanš u 3.500 kilometara od Mostara udaljenom Konstanayju. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Sad će te pisat o ovome mjesec dana, pa nisu Real dobili.
8 10
King_Kenny
...smijesni protivnici,ali to je jer je UEFA olaksala zrijeb prvacima drzava u ovim slabijim takmicenjima pa teze mogu dobiti ove ekipe iz jakih liga...ali sumnjam da ce ovi opet do grupne faze...
6 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi