Široki se spasio

Muk na Grbavici: Željezničar u posljednjoj sekundi ostao bez pobjede!

Edmir Škorić

U jednom od derbija trećeg kola Premijer lige BiH fudbaleri Željezničara remizirali su sa Širokim Brijegom (1:1).

Željezničar je je jako dobro otvorio novu sezonu. Iako je u prvom kolu odigrao tek neriješeno s Leotarom na svom stadionu, uslijedila je pobjeda u Mostaru nad Zrinjskim, a večeras hladan tuš. Plavi su vodili s 1:0 i primili gol u 95. minuti za 1:1.

Utakmice Željezničara i Širokog u prošlosti su znale biti jako neizvjesne i zanimljive, a takva je bila i večerašnja.

Bez nekih konkretnih šansi u prvih 15 minuta igre, a tek u 16. minuti Santos je lukavim pokušajem umalo iznenadio Tomića, koji se sjajno snašao i odbranio. Potom je Gasal probao udarcem s 20 metara, ali je bio neprecizan.

Trenutak odluke u prvom dijelu dogodio se pet minuta prije nego li će igrači krenuti na pauzu. Počelo je fenomenalnim driblingom Gasala, još boljim ubačajem Štilića s desne strane i majstorskim golom Santosa. Brazilac koji je ovog ljeta došao iz Rudar Prijedora tako je u trećem meču stigao do prvijenca za Željezničar.

Do odlaska na odmor Plavi su imali još jednu priliku, ali je iskusni Štilić iz dobre pozicije slabo izveo slobodni udarac i lopta je otišla preko gola. Na otvaranju drugog dijela dalekometni pokušaj Mekića, ali slabo je to bilo da se zatrese ponovo mreža Širokobriježana.

U 55. minuti ponovo Mekić, ovaj put iz puno bolje pozicije slabo puca, ostaje 1:0. Veliku šansu domaći su imali u 69. minuti, kada je Hodžić šutirao glavom s pet metara, ali Tomić vrhunski interveniše.

Muftić na drugoj strani brani pokušaj Bagarića. U 78. minuti velika šansa za Štilića, ali ne uspijeva da iskoristi praktično jedan na jedan situaciju, pa šutira pored gola.

U preostalom dijelu utakmice Široki je krenuo na sve ili ništa, da bi tek u 95. minuti Vukoja postigao sjajan gol za 1:1 i hladan tuš na Grbavici.

Željezničar će u 4. kolu gostovati u Mostaru ekipi Veleža, koju zanimljivo vodi bivši trener Plavih Amar Osim, a nakonm toga slijedi niz teških mečeva jer će sastav Edisa Mulalića odmjeriti snage redom sa Tuzla Cityjem, Borcem i Sarajevom.

Željezničar - Široki 1:1 (Santos 40/ Vukoja 95)

FK Željezničar: Muftić, Malić, Kosorić, Cocalić, Mekić, Gasal, Štilić, Hodžić, Santos, Beganović, Galić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Tomić, Barišić, Valinčić, Mašić, Vukoja, Kpan, Lukić, Pejić, Ćavar, Kuprešak, De Oliveira.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.