Foto - Instagram

Italijanski novinar tvrdi

"Edin Džeko je potresen jer je pao u drugi plan"

Midhat Šljivak

Edin Džeko (36) ulazi u svoju drugu sezonu s Interom, ali za razliku od prethodne u kojoj je uz Lautar Martineza bio prvi napadački izbor, sada će imati ulogu rezerve Romeluu Lukakuu.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine ostao je bez mjesta zbog povratka belgijskog napadača i izvjesno je da će njegova minutaža biti mnogo manja u odnosu na prošlu sezonu.

Novinar Mario Sconcerti smatra da je bh. napadaču teško palo to što je odjednom ostao bez mjesta i što je Simone Inzaghi svu pažnju usmjerio prema Lukakuu.

"Mislim da je poprilično potresen potpisima koji su njega i Joaquina Correu stavili u drugi plan. Vjerujem da su se u Interu umorili 'čekajući ga'. Smatram ga vrhunskim igračem, ali nikako nije mogao da proradi", vjeruje Sconcerti.

Čuveni Giuseppe Bergomi ipak vjeruje da Edin i Romelu mogu igrati čak i zajedno u vrhu napada.

"Lukaku daje dodatna rješenja u napadu koja nismo imali prošle sezone. Očekujem da ga vidim posvećenog i spremnog. On i Edin Džeko mogu igrati zajedno kada timu treba rezultat. Bilo bi ih jako teško zaustaviti s obzirom na njihovu fizičku snagu", smatra Bergomi.

Simone Inzaghi je u pripremnim utakmicama Džeku uglavnom ostavljao na klupi. Dobijao je šansu za igru u finišu i to je vjerovatno ono što Dijamanta čeka u novoj sezoni.

Imao je Edin šansu i da ode s Giuseppe Meazze u ekipe gdje bi vjerovatno bio prvi napadački izbor. To je odbio i odlučio je ostati i boriti se za svoje mjesto u timu.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je član tima iz Milana postao prošlog ljeta. Stigao je iz Rome kao slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je prošle sezone za Inter odigrao ukupno 48 utakmica u svim takmičenjima. Imao je sjajan učinak od 17 golova i 10 asistencija.

Treba istaći da je Inter već odlučio kako neće produžiti ugovor bh. fudbaleru po njegovom isteku na kraju naredne sezone i njemu će predstojeća sezona biti posljednja u dresu italijanskog velikana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.