Da ispune želju Galtiera, čelnici PSG-a spremni su dati 70 miliona eura

Želja je Slovak

Da ispune želju Galtiera, čelnici PSG-a spremni su dati 70 miliona eura

Eldar Ganibegović

PSG je sjajno otvorio novu sezonu.

Prvo su trijumfom protiv Nantesa u Izraelu osvojili francuski Superkup, a onda u prvom kolu Ligue 1 s 0:5 počistili Clermont.

No, određeni propusti u odbrani potakli su mnoga pitanja čelnicima kluba s Parka prinčeva.

Zbog toga su "Šeici" spremni ponovo pokušati realizovati transfer Milana Skriniara iz Intera, pišu mediji u Francuskoj. 

Čini se da slovačkog defanzivca jako želi Christophe Galtier koji koristi sistem s pet igrača nazad i želi da nema problema pri rotaciji igrača.

Za Slovaka su iz PSG-a spremni staviti na stol 70 miliona eura, napominje i citirani izvor.

Oglasi

Ako se riješi transfer Milana Skriniara, povećavaju se i izgledi da će se realizirati odlazak Presnela Kimpembea kojeg želi Chelsea.

No, čini se da se Simone Inzaghi, trener Intera, nosi sa Skriniarovim odlaskom. Ipak, zadnju riječ imat će Steve Zhang, predsjednik talijanskog kluba.

PSG-u do eventualnog potpisa ugovora sa Skriniarom ostaju četiri transfera ostvarena ovog ljeta koji su ih koštali 106,5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Francuski prvak je kupio Nordija Mukielea za 12 miliona eura od RB Leipziga, Renata Sanchesa za 15 miliona eura od Lillea, Nuna Mendesa za 38 miliona eura od Sportinga i Vitinha za 41,5 miliona eura, također od Sportinga. 

U Pariz je stigao i Hugo Ekitike iz Reimsa na posudbu, a s dolaskom u Pariz povezuje se i veznjak Napolija Fabian Ruiz. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi