Dobra vijest za Džeku: Pao potpis kojeg Inter dugo čeka, platit će malo bogatstvo

Završen sastanak

Dobra vijest za Džeku: Pao potpis kojeg Inter dugo čeka, platit će malo bogatstvo

Admin Čaušević

U prostorijama Intera je okončan sastanak koji se nazirao već dugo vremena.

Sedmicama se špekuliše da će Inter napraviti određene promjene u napadu te da će neki od igrača koji su višak napustiti Nerazzurre.

Najbliži odlasku bio je Alexis Sanchez, a upravo je Čileanac taj koji je i napustio Nerazzurre iz ofanzivnog dijela ekipe.

Odlazak Sancheza je dobra vijest za Džeku jer mu se sada konkurencija suzila, a Inter će Čileancu isplatiti malo bogatstvo.

Naime, iskusni napadač je danas boravio u prostorijama Intera gdje je potpisao i raskid ugovora s kojim će odlično profitirati.

Inter će na ime odštete bivšem napadaču Arsenala i Barcelone isplatiti čak 5 miliona eura što je i više nego odlična svota novca.

Oglasi

[twitter]n6cSEkdkO88[/twitter]

Sanchez neće daleko od Italije pošto je već dogovorio novi angažman. Karijeru će nastaviti u Ligue 1.

Nakon što je danas raskinuo ugovor s Arsenalom Sanchez će u narednim danima potpisati ugovor sa Marseilleom što znači igranje u Ligi prvaka. Zarađivat će 2.5 miliona po sezoni.

Pored Intera Sanchez je u karijeri nosio dres River Platea, Udinesea, Barcelone, Arsenala, Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Karijeru je počeo u čileanskoj Corbeloi, a jedan dio karijere proveo je i u najpoznatijem čileanskom klubu, naravno rječ je o Colo Colu.

Za reprezentaciju Čilea Snachez je skupio ukupno 146 naastupa i postigao je 48 golova.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi