Derbi 6. kola pripao banjolučkom timu

Loše prvo poluvrijeme koštalo Željezničar poraza od Borca

Midhat Šljivak

Borac je u derbiju 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Novom Gradu savladao Željezničar rezultatom 2:1.

Ovaj meč odigran je po veoma teškom i natopljenom terenu i u takvim uslovima se bolje snašao Borac koji je na kraju stigao do pobjede.

Željezničar bolje ulazi u meč i u petoj minuti pogođen je okvir gola. Santos probija po lijevoj strani, pokušao je uposliti saigrače u kaznenom prostoru, lopta mu se vratila, a on nije uspio pogoditi s nekoliko metara. Zatresao je stativu.

Borac je iz prve šanse poveo. Igrala se 14. minuta meča kada Goran Zakarić ubacuje loptu s lijeve strane, a Stjepan Vego pogađa vlastitu mrežu za prednost Borca od 1:0.

Gosti iz Sarajeva su kontrolisali igru. Imali su posjed lopte, ali nisu znali da kreiraju pravu šansu pred golom Borca, pa je Bojan Pavlović bio poprilično nezaposlen.

Borac u 34. minuti stvara još jednu veliku šansu. Drina međutim blokira udarac Tatara u posljednji čas.

Potom sudija Mirza Kazlagić prekida meč zbog neprimjerenog skandiranja navijača Borca. Pauza je trajala neke dvije minute, a nakon povratka na teren domaći sastav dolazi do drugog gola.

Igrala se 41. minuta kada je odbrana Plavih s Grbavice ponovo zaspala. Vego ponovo nije obavio svoj zadatak, lopta preskače sve na petarcu i dolazi do Vojnovića koji pogađa za 2:0.

Mogao je Borac na odmor otići i s tri gola prednosti. Srećom po goste Bender skida udarac Zakarića i nakon 45 minuta igre bilo je 2:0 za Borac.

U nastavak meča Edis Mulalić ulazi s Beganovićem i Amoahom u napadačkom dijelu ekipe. Međutim, nije dobio previše.

Borac se dosta dobro branio, a u 61. minuti umalo je domaći sastav stigao i do trećeg gola. Kulašin se prošetao kroz odbranu Plavih, ali odlučio je lobovati Bendera u završnom udarcu. To mu nije prošlo i propala je velika prilika.

Nakon toga je Begić imao šansu da riješi meč, ali promašuje loptu na pet-šest metara od gola, da bi kazna stigla u 76. minuti. Vojnović ruši Štilića u kaznenom prostoru, Kazlagić pokazuje na bijelu tačku, a Štilić pogađa za 2:1.

Pokušao je Željezničar do kraja meča doći do boda. Bilo je nekoliko pokušaja prema golu Borca, ali promjene rezultata nije bilo i ostalo je 2:1 za domaće.

Premijer liga BiH, 6. kolo:

Borac - Željezničar 2:1

FK Borac: Pavlović, Gajić, Vojnović, Lukić, Andrić, Spremo, Kulašin, Popara, Tatar, Piščević, Zakarić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Bender, Hajdarević, Cocalić, Mekić, Haračić, Gasal, Štilić, Drina, Santos, Galić, Vego.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.