Gube 2:0

Nevjerovatna glupost Mendyja na golu Chelseaja, a onda još jedan nokaut za Plavce

Edmir Škorić

Chelsea danas gostuje Leedsu i u susretu 3. kola Premiershipa i gubi s 2:0.

Chelsea je s ulogom favorita stigao na ovo gostovanje, ali londonski klub je primio gol u 33. minuti iz jedne bezazlene situacije, a ubrzo i drugi.

Naime, Edouardo Mendy se kockao, a loptu mu je ukrao Brendan Aaronson i na kraju je Amerikanac ni iz čega postigao pogodak za veliko slavlje domaćih.

Mendy je jedan od najboljih golmana u Evropi, obično ovakve stvari ne radi, ali ovaj put je pogriješio i naštetio svome timu.

U 38. minuti domaćin je došao do drugog gola. Rodrigo je glavom pogodio na centaršut iz slobodnog udarca iskosa s lijeve strane.

Niko to nije očekivao, ali Leeds ima velikih 2:0 protiv Plavaca koji nisu skoro ništa pokazali u dosadašnjem dijelu meča.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I Leeds i Chelsea su osvojili po četiri boda u prva dva kola i imaju omjer 1-1-0, ali sada se bliži prvi poraz ekipi Thomasa Tuchela.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.