Sterling priznao da nije na baš lijep način napustio Manchester City: "Tužno je sve to"

Potpisao za Chelsea

Sterling priznao da nije na baš lijep način napustio Manchester City: "Tužno je sve to"

E. Čaušević

Raheem Sterling je prošlog mjeseca na iznenađenje svih napustio Manchester City i potpisao je za Chelsea.

Sterling je čak sedam godina nosio dres Manchester Cityja i malo ko je mogao očekivati da će ovaj 27-godišnjak ovog ljeta napustiti Etihad i potpisati za rivalski klub.

Na kraju je Sterling s ekipom Chelseaja potpisao ugovor do ljeta 2027. godine, a Manchester City je od njegove prodaje inkasirao skoro 60 miliona eura što je za njih jako dobar posao.

Međutim, čini se da ni sam Sterling nije očekivao da će baš na takav način da napusti klub za koji je igrao sedam godina.

Sterling je u razgovoru za Sky Sports priznao da nije na baš lijep način napustio City i da je bio itekako ogorčen što se klub ponašao prema njamu na takav način i jednostavno ga natjerao da ode.

"Svi žele da se osjećaju željeno i tako i u fudbalu. Kada igrač cijelim srcem, žrtvuješ neke i od rođendana svoje djece i onda te tretiraju na takav način je baš razočaravajuće. bio sam baš bijesan i ljut zbog toga, ali sada je to prošlost za mene i želim da se fokusiram samo na Chelsea", rekao je Sterling.

U nastavku razgovora novinar Sky Sportsa pitao ga je za razlog zbog čega je napustio City i jasno se vidjelo koliko je razočaran što je morao na takav način da ode iz tog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sramota je kako se sve to završilo jer sam zaista imao sjajne trenutke u tom klubu. Bilo je tu dosta razloga, ali se nikada nisam žalio. Bio sam spreman da se borim, ali eto očito da nismo isto razmišljali", zaključio je Sterling.

Sterling je u dresu Chelseaja već odigrao dvije utakmice i uspio je upisati jednu asistenciju.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1644415954
Isto tako je on prije sedam godina natjerao Liverpool da ga proda.Sve se vraća.
7 0
Fino alla Fine
Tako si i ti uradio.,karma je ČUDO
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi