Aubameyangu će propasti transfer u Chelsea zbog tetovaže?

Navijači to ne mogu ignorisati

Aubameyangu će propasti transfer u Chelsea zbog tetovaže?

Endin Čaušević

Chelsea još uvijek nije odustao od mogućeg dolaska Pierre-Emericka Aubameyanga na Stamford Bridge.

Već se desetak dana uveliko špekuliše o tome da je Aubameyang glavna meta Chelseaja u finišu ljetnog prelaznog roka, te da Gabonac ozbiljno razmišlja o tome da napusti Barcelonu nakon samo pola godine.

Aubameyang je u Barcu došao na kraju januara i odigrao je fantastičnu polusezonu. Međutim, dolaskom Roberta Lewandowskog postalo je jasno da on neće biti prva opcija u napadu kod Xavija Hernandeza.

Zbog toga španski mediji navode da Aubameyang razmišlja o prelasku u Chelsea jer je jasno da bi kod Thomasa Tuchela on bio jedini pravi napadač na raspolaganju.

Barcelona je također zainteresovana da proda Gabonca, ali samo u slučaju da Chelsea za njega plati 25 miliona eura. Za Katalonce bi to bio odličan posao s obzirom da su doveli ovog napadača besplatno.

Ipak, navijači Chelseaja nisu previše oduševljeni činjenicom da bi Aubameyang mogao zaigrati u dresu ovog kluba.

Oglasi

Poznato je da je Auba nekoliko sezona s dosta uspjeha igrao za gradskog rivala Arsenal gdje je bio i kapiten, te zbog toga navijači Chelseaja nisu baš sretni što ga klub želi kupiti.

Također, mnogi su na društvenim mrežama objavili fotografiju Aubameyangove tetovaže iz Arsenala i poručili su da je neprihvatljivo da on ima tetovažu Arsenala, a da nosi dres Chelseaja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ova tetovaža našla se u centru pažnje i prije nekoliko mjeseci kada je Aubameyang igrao za Barcelonu, ali navijačima katalonskog kluba nije smetalo što Gabonac ima tetovažu nekog drugog kluba.

Međutim, jasno je da navijači Chelseaja to gledaju na potpuno drugačiji način jer je za njih Arsenal jedan od najvećih rivala. Da li će čelnici Chelseaja zbog toga promijeniti mišljenje i odustati od Aubameyanga kao što im navijači traže ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti