Katastrofalan dan

Crna nedjelja za Plavce!

Admin Čaušević

Chelsea je pretrpio prvi uzbiljan udarac otkad klupski gazda više nije Roman Abramovich.

Ljetos je klub preuzeo Todd Boehly i pobrinuo se za dolazak nekoliko zvučnih pojačanja, međutim danas je stigao težak i bolan poraz.

Gostovanje na Elland Roadu u Chelseaju će pamtiti kao crnu nedjelju s obzirom na ubjedljiv poraz i dosta nesretnih okolnosti.

Leeds United je do vodstva stigao u 33. minuti. Mendy se poigravao pred golom što je Aaronson isključio i pogodio za vodstvo. Nesvakidašnju grešku jednog od najboljih golmana svijeta pogledajte ovdje.

Slavlje na tribinama se nije previše ni smirilo, a nova lopta je završila u mreži gostiju iz Londona. Pogodio je Rodrigo u 37. minuti.

Pokušavao je Thomas Tuchel preokrenuti stvari sa izmjenama. Međutim umjesto smanjenja rezultata, Plavci su primili još jedan gol.

Igrala se 69. minuta kada je Harrison nekako uspio ugurati mrežu u gol. To je bilo za 3:0 kada je i riješeno pitanje pobjednika.

Užasan dan za Chelsea je kompletiran u 84. minuti. Drugi žuti karton te ujedno isključujući dobio je Koulibaly pa neće moći igrati u narednom kolu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U drugom susretu Brighton je nastavio da oduševljava na startu sezone novom gostujućom pobjedom, ovaj put nad West Hamom.

Imali su Galebovi odličan start i prošle sezone, a isto ponavljaju i ove. U Londonu je bilo 0:2. Pogađali su Mac Allister u prvom, te Trossard u drugom dijelu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.