Sociedad dočekuje Katalonce

Xavi napravio određene promjene: Ovo je sastav Barcelone za večeras

Edmir Škorić

Barcelona će imati teško gostovanje na Anoeti kod Real Sociedada, ali ide po pobjedu u svakom slučaju.

Barcelona je u prvom kolu španske La Lige prošlog vikenda osvojila samo bod protiv Rayo Vallecana (0:0), pa se mnogo više od ovog tima očekuje večeras protiv Sociedada, bez obzira što u San Sebastianu nikada nije lako igrati.

Navijači očekuju s nestrpljenjem novu partiju Roberta Lewandowskog i vjeruju da će napokon postići pogodak u zvaničnoj utakmici.

Lewandowski je naravno starter, ali bilo je i određenih promjena. Najavljen je bio naš Miralem Pjanić umjesto Sergija Busquetsa, no Xavi ga je ipak ostavio na klupi. Starter je pomalo neočekivano i tinejdžer Alex Balde, iako se očekivao Ansu Fati.

Frenkie de Jong se našao u startnoj postavi, nakon što je propustio prvo kolo, tj. nije bio starter protiv Raya. On, Pedri i Gavi držat će sredinu terena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S obzirom na loše izdanje u prvom kolu, Barcelona večeras ima određeni pritisak i morat će da svima, a prvenstveno sebi, dokaže i pokaže da zaista može mnogo u ovoj sezoni, te da su dovedena pojačanja ipak tu da poprave utisak nakon jedne turublentne sezone.

Duel Sociedada i Barcelone na programu je u 22 sata.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.