Vječni lider i kapiten: Carles Puyol je pred kraj karijere napravio nešto što bi mnogi prešutili
Foto - EPA

Nevjerovatni defanzivac

Vječni lider i kapiten: Carles Puyol je pred kraj karijere napravio nešto što bi mnogi prešutili

Midhat Šljivak

Carles Puyol apsolutna je legenda Barcelone.

Legendarni defanzivac čitav je život proveo u katalonskom velikanu. Ponikao je u ovom klubu, prvotimac je postao 1999. godine i igrao je sve do 2014. godine kada se povukao.

Puyol je otišao u penziju s 36 godina. Povukao se kada je shvatio da više ne može igrati na visokom nivou, a iz ekipe je otišao na način kakav mogu samo velikani.

Imao je Puyol još dvije godine ugovora po kojem bi zaradio 10 miliona eura. Međutim, rekao je da je dosta i nije želio da uzima novac sjedeći povrijeđen na tribinama. Otkrio je to novinar Miquel Blazquez

"Carles Puyol je jedan od nekoliko igrača koji bi postavio Barcelonu ispred svega drugog", govori Blazquez i dodaje:

"Kada je shvatio da više ne može igrati na vrhunskom nivou, odlučio je da ode. Nije želio uzeti 10 miliona eura i gledati utakmice s tribina, što je mogao učiniti".

Carles Puyol je na taj način pokazao da je istinski vojnik katalonskog kluba i da mu je Barcelona ispred svega drugog.

Na terenu je ovaj fudbaler bio beskompromisan borac. O njegovim nastupima i potezima dugo će se pričati i on je primjer kako se jedan sportista bori za klub kojeg voli.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Činjenica da je odlučio da završi karijeru i da ne uzima novac od kluba glumeći da može još igrati još ga je više podigla u očima navijača i Puyol je zaista prava rijetkost u svijetu fudbala.

Ovaj legendarni fudbaler je tokom 15-godišnje karijere u redovima katalonskog velikana osvojio sve što je mogao, a odradio je ukupno 593 zvanične utakmice i postigao je 18 golova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Jedini igrac barce za kojeg se ne moze i smije reci ista lose
9 0
luis_kzu
Čovjek koji je rekao da ako Barca želi da ga proda kako bi klubu bilo bolje, nema ništa protiv toga. Sve za dobrobit Barcelone. Istinska legenda!!!❤️
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti