Xavi objavio spisak igrača za Real Sociedad, Barcelona nije riješila veliki problem

Gostuju večeras u San Sebastianu

Xavi objavio spisak igrača za Real Sociedad, Barcelona nije riješila veliki problem

Endin Čaušević

Barcelona večeras igra u gostima protiv Real Sociedada utakmicu drugog kola nove sezone španske La Lige.

Katalonski klub želi večeras do tri boda iako je za njih gostovanje na Anoeti tradiocionalno dosta nezgodno. No, igrači Barce žele da se iskupe za nastup u prvom kolu kada su remizirali na svom terenu protiv Rayo Vallecana.

Utakmica u San Sebastianu igra se večeras od 22 sata, a Xavi je jutros objavio zvaničan spisak fudbalera na koje će računati na ovoj utakmici.

Na spisku za večerašnji meč našli su se Pierre-Emerick Aubameyang i Memphis Depay koji se na izlaznim vratima kluba, ali njihovi transferi još uvijek nisu završeni i bit će na raspolaganju Xaviju.

Međutim, veliki problem Barcelona još uvijek nije riješila, a to je Jules Kounde koji je nedavno stigao iz Seville.

Naime, zbog finansijskih problema Barca još uvijek nije u mogućnosti da registruje Koundea što je sigurno veliki udarac za Xavija s obzirom da je ovaj igrač stigao kao pojačanje u odbrani.

Oglasi

Kounde će tako propustiti i ovu utakmicu, a Barcelona ima rok do 31. avgusta da ga registruje. Navodno, Kounde u ugovoru čak ima klauzulu da može da besplatno ode iz Barce ukoliko ga ne registruju što bi bio ogroman udarac za Katalonce.

Također, treba istaći da je na spisku pozvanih igrača za večerašnji meč i Miralem Pjanić koji bi konačno trebao dobiti šansu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski mediji objavili su moguće sastave Barcelone za ovu utakmicu, a bh. reprezentativac će prema svemu sudeći večeras zaigrati od prve minute kao zamjena za suspendovanog Sergija Busquetsa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi