Inter gostuje kod Lazija

Hladan tuš za Edina Džeku pred gostovanje u Rimu

Eldar Ganibegović

Inter je na sjajan način otvorio novu sezonu u Seriji A.

Utrku za Scudetto tim Simonea Inzaghija započeo je pobjedama u prva dva kola i to protiv Leccea (2:1) i Spezije (3:0), a u trećem kolu očekuje ih prvi veći protivnik, a to će biti Lazio.

Utakmica Lazio - Inter na programu je sutra na Olimpicu od 20:45, a iz Italije dan prije utakmice ne dolaze lijepe najave kada je u pitanju naš kapiten Edin Džeko.

Naime, ako se najave Italijana ispostave tačnim, Dijamant će ponovo, po treći put u sezoni, meč početi s klupe za rezervne igrače, a prednost ispred njega imat će Lautaro Martinez i Romelu Lukaku.

Moguća postava Intera: Handanović; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozović, Calhanoglu, Dimarco; Lukaku, Lautaro.

Moguća postava Lazija: Provedel; Lazzari, Patrick, Romagnoli, Marušić; Milinković-Savić, Cataldi, Vecino; Pedro, Immobile, Zaccagni.

Podsjetimo, u prva dva kola Edin Džeko je šansu dobijao u drugom poluvremenu, a u meču protiv Spezije upisao je asistenciju za 3:0 kada je gol postigao još jedan rezervista, Correa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dijamant je očigledno pao u drugi plan ove sezone nakon povratka Romelua Lukakua u klub, te bi ove sezone mnogo više prilike trebao dobijati s klupe nego od prve minute.

Također, vrijedi spomenuti i to da će Džeko ove sezone bez sumnje stići do brojke od 100 golova u Seriji A, s obzirom na to da je trenutno na cifri od 97. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.