Edin Džeko ušao i asistencijom ovjerio pobjedu Intera
Foto - EPA

Lagan trijumf Nerazzurra

Edin Džeko ušao i asistencijom ovjerio pobjedu Intera

Midhat Šljivak

Inter je u 2. kolu italijanske Serije A na Giuseppe Meazzi savladao Speziju s 3:0.

Nerazzurri su kao veliki favoriti ušli u ovaj meč. Na terenu su to na kraju i opravdali i Spezia nije mogle izbjeći poraz.

Ipak, na prvi pogodak se poprilično dugo čekao. Došao je tek u završnoj fazi prvog poluvremena kada su gosti konačno poklekli.

Napadački duo Intera Lukaku-Lautaro načeo je Speziju. Lukaku je sjajno spustio loptu na volej argentinskom majstoru, a ovaj precizno pogađa za 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je tim Simonea Inzaghija bez problema završio posao i stigao je do nove pobjede.

Drugi gol viđen je u 52. minuti meča. Hakan Calhanoglu krasno zabija za sigurnih 2:0.

Oglasi

Edin Džeko je šansu za igru dobio u 68. minuti. Ušao je umjesto Romelua Lukakua i na pravi način je iskoristio dobijenu šansu. Nije postigao gol, ali je upisao asistenciju.

Ona se desila u 82. minuti. Dijamant sjajno prima loptu, nesebično proigrava Joaquina Correu, a ovaj pogađa mrežu Spezije za uvjerljivih 3:0.

Mogao je Edin pet minuta kasnije postići i pogodak. Našao se u dobroj prilici, no protivnički golman je izašao kao pobjednik i ostalo je na kraju 3:0 za Inter.

Nerazzurri su na stopostotnom učinku nakon dva odigrana kola i najavili su velike planove u novoj sezoni te borbu za Scudetto.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 2. kolo:

Inter - Spezia 3:0

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ratnik
Ma dzeko se mora duplo boriti nego drugih, zato je duplo bolji, kao da neko voli dzeku kao muslimana u italiji, to se vidi iz avijona
5 5
SEJFUDIBIKODZE
ja bolesna naroda,cuj sto je musliman,pa nemogu uc nigdje da mi neka seljacina ne s**** veselje
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije