Sedam Zmajeva u Ligi prvaka, trojica bi mogla u grupu smrti

Žrijeb večeras

Sedam Zmajeva u Ligi prvaka, trojica bi mogla u grupu smrti

E. Ganibegović

Od sinoć su poznati svi učesnici Lige prvaka.

Nakon što su kroz play-off u sinoćnjim revanšnima posljednja mjesta uhvatili Dinamo, Rangers i Kopenhagen, šeširi pred žrijeb izgledaju ovako:

Može biti slika sljedećeg: tekst

Žrijeb grupne faze održat će se večeras u Istanbulu, a u elitnom takmičenju gledat ćemo sedam reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

U prvom šeširu tu su Milan i Rade Krunić, u drugom Barcelona i Miralem Pjanić, Amar Dedić sa Salzburgom i Edin Džeko s Interom su u trećem, dok su u četvrtom Sead Kolašinac s Marseilleom te Amer Gojak i Luka Menalo s Dinamom.

Uzimajući u obzir da se u grupnoj fazi ne mogu sastajati timovi iz iste države, grupa smrti bi mogla izgledati ovako: Real Madrid, Liverpool, Borussia Dortmund, Marseille.

Najjača grupa u kojoj bi bilo najviše bh. fudbalera izgledala bi ovako: Bayern, Barcelona (Miralem Pjanić), Inter (Edin Džeko), Marseille (Sead Kolašinac).

Žrijeb u Istanbulu na rasporedu je večeras od 18 sati, te bismo negdje oko 19 trebali imati formirane grupe za predstojeću sezonu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

S obzirom da se Svjetsko prvenstvo igra u novembru i decembru, grupna faza će se odigrati u ubrzanom tempu, od 6. septembra do 2. novembra.

Finale je zakazano za deseti juni, a biti će odigrano u Istanbulu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Grupe se nebitne, iz razloga što će Real ionako da tuče buraniju u februaru, martu, aprilu i maju.
0 6
fudo.98
City-Barca-Napoli-Celtic ....
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti