Potrošili 300 miliona eura na pojačanja

Tuchel na slatkim mukama: Kako će sada izgledati sastav Chelseaja?

Endin Čaušević

Chelsea je sinoć u posljednjim minutama transfer roka potvrdio dolazak Pierre-Emericka Aubameyanga.

Aubameyang je nakon svega pola godine i briljantne polusezone odlučio da napusti Barcelonu i vrati se u London, ali ne u Arsenal već u redove gradskog rivala Chelseaja.

Chelseaju je bio potreban klasični napadač i svim silama su pokušali da završe posao s Barcelonom i na kraju su u posljednjim minutama uspjeli da ozvaniče ovaj transfer.

Plavci su za dolazak iskusnog napadača izdvojili 14 miliona eura, a u suprotnom pravcu otišao je i Marcos Alonso.

Pored Aubameyanga londonski klub ranije je završio još nekoliko odličnih pojačanja, a na Stamford Bridge stigli su još Raheem Sterling, Kalidou Koulibaly, Marc Cucurella i Wesley Fofana.

Zanimljivo da je Chelsea u ljetnom prijelaznom roku potrošio nevjerovatnih 300 miliona eura i jasno je da Thomas Tuchel baš i neće imati prava na kiks ove sezone.

Nakon što je transfer rok završen engleski mediji objavili su tri moguća sastava Plavaca za nastavak sezone i jasnno je da će Tuchel na raspolaganju zaista imati odličan igrački kadar.

Jedna od opcija je formacija 3-4-3 i početni sastav: Mendy, Koulibaly, Fofana, Thiago Silva, James, Cucurella, Kante, Jorginho, Mount, Sterling, Aubameyang.

Također, engleski mediji pišu da je najizglednije da će Chelsea nastupati u ovoj istoj formaciji, ali s jednom promjenom u sastavu, odnosno da bi Havertz mogao biti starter umjesto Mounta.

I treća opcija je formacija 4-3-3 koju je Tuchel znao koristiti u posljednje vrijeme na klupi Chelseaja.

U tom slučaju u sastavu bi vjerovatno bili: Mendy, James, Fofana, Koulibaly, Cucurella, Kante, Jorginho, Mount, Havertz, Sterling, Aubameyang.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bilo kako bilo Tuchel je sada na slatkim mukama oko igračkog kadra, a i dobio je sve ono što je tražio kada su pojačanja u pitanju. No, vidjet ćemo kako će sve to uklopiti i kako će Chelsea izgledati u nastavku sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.