Zna se zbog čega Barcelona još uvijek nije ozvaničila transfer Marcosa Alonsa

Potpisao je, ali...

Zna se zbog čega Barcelona još uvijek nije ozvaničila transfer Marcosa Alonsa

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć bila u centru pažnje kada je u pitanju završetak ljetnog prijelaznog roka.

Katalonski klub ovog ljeta napravio je velike promjene u igračkom kadru, a Xavi Hernandez je uspio da se riješi fudbalera kojima je još prije nekoliko mjeseci poručio da neće računati na njih.

Međutim, sinoć je u centru pažnje bio transfer Pierre-Emericka Aubameyanga koji je svoju karijeru nastavio u dresu Chelseaja.

Barcelona je u posljednjim minutama prijelaznog roka uspjela da završi transfer iskusnog napadača u Chelsea, te je potvrđeno da su Katalonci nakon njegove prodaje zaradili 14 miliona eura.

No, još uvijek nikome nije jasno šta se dešava kada je Marcos Alonso u pitanju jer je ovaj lijevi bek dio transfera Aubameyanga.

Ugledni novinar Fabrizio Romano objavio je da je Alonso sigurno dio ovog transfera i da je prije ponoći on završio papirologiju oko raskida ugovora s Chelseajem što je klub i potvrdio, ali da nije baš najjasnije zašto Barcelona nije objavila njegov dolazak.

Oglasi

Alonso je potpisao ugovor s Kataloncima, ali Romano navodi da će sve to biti objavljeno ovog jutra jer je došlo do određenih problema.

Naime, Barcelona još uvijek nema dovoljno sredstava da registruje Alonsa i na vezi su s La Ligom, ali im je olakšavajuća činjenica što je Alonso na kraju stigao kao slobodan igrač i imaju vremena da ga registruju.

Očekuje se da će Barca ovog jutra da riješi sve dileme kada je Alonso u pitanju i da zvanično potvrdi da je ovaj lijevi bek novo i posljednje ljetno pojačanje katalonskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alonso je još ranije dogovorio sve s Barcelonom i prošao je ljekarske preglede, te je navodno potpisao trogodišnji ugovor. Sada Barca s La Ligom riješava problem koji se pojavio, ali očekuje se da će sve biti u najboljem redu.

Tako je Barcelona uspjela zaraditi 14 miliona eura za Aubameyanga kojeg su prije pola godine doveli besplatno, te su dobili i Marcosa Alonsa što je sigurno odličan posao za njih.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi