Batshuayi završio transfer, a onda je napravljena nestvarna greška i sve je propalo

Ne ide u Nottingham Forest

Batshuayi završio transfer, a onda je napravljena nestvarna greška i sve je propalo

E. Čaušević

Belgijski napadač Michy Batshuayi je najveći gubitnik ljetnog prijelaznog roka.

Ovaj 28-godišnjak još uvijek ima ugovor s ekipom Chelseaja do ljeta 2023. godine iako je većinu svog boravka u londonskom klubu proveo na posudbama.

Batshuayi je u Chelsea stigao na ljeto 2016. godine iz Marseillea za 40 miliona eura, ali na Stamford Bridgeu nije uspio da opravda očekivanja.

Belgijanac je nakon toga išao na posudbe i nastupao je za Borussiju Dortmund, Valenciju, Crystal Palace i Bešiktaš.

No, nijedan od tih klubova nije otkupio ugovor i Batshuayi se svakog ljeta vraćao u Chelsea. Tako je bilo i ovaj put kada je napustio Bešiktaš, ali je bilo jasno da Thomas Tuchel ne računa na njega.

Očekivalo se da će belgijski napadač napustiti Chelsea u finišu prijelaznog roka i njegov odlazak u Nottingham Forest je bio završena stvar, ali je sve propalo u posljednjim minutama transfer roka.

Oglasi

Čelnici Chelseaja i Nottinghama su sve dogovorili i činilo se da Batshuayi ide sigurno u ovaj klub, ali nakon ponoći potvrđeno je da od toga na kraju neće biti ništa.

Naime, klubovi nisu na vrijeme poslali papirologiju oko ovog transfera i na kraju čelnici Premiershipa nisu imali sve uslove da ozvaniče transfer Belgijanca prije završetka prijelaznog roka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Batshuayi je tako ostao bez mogućnosti da ove sezone igra u nekoj od liga petice jer je u svim tim ligama završen transfer rok.

Ostaje mu sada mogućnost da ide u neku ligu gdje traje još uvijek transfer rok, a to su Belgija (6. septembar), Turska i Češka (8. septembar), te Portugal i Grčka gdje transfer rok traje do 22. septembra.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi