Zanimljivi izbori

Benzema je na ceremoniji nosio sat 6976 puta skuplji od onog koji je nosio Lewandowski

Eldar Ganibegović

U ponedjeljak je u Parizu održana ceremonija dodjele Zlatne lopte.

Karim Benzema je na kraju ponio laskavo priznanje, a prije njega nagrada Gerd Muller za najboljeg strijelca sezone uručena je drugu godinu u nizu Poljaku Robertu Lewandowskom.

O  Lewi se najviše pričalo zbog sata koji je nosio. Radi se o Unisex Casio Vintage modelu koji košta manje od 43 eura, navodi Mundo Deportivo.

Sada su se inostrani mediji pozabavili i satom koji je nosio Benzema. On je nosio primjerak 6976 puta skuplji od onog koji je nosio Lewa.

Novi osvajač Zlatne lopte imao je ekskluzivni sat, Richard Mille RM 65-01, sa zlatnim kućištem, koji košta 300.000 eura.

Richard Mille 72-01 imao je i bivši fudbaler Didier Drogba, jedan od voditelja događanja, ali onaj od oko 160.000 eura.

Luis Figo je bio "skromniji" i na ruci mu se nazirao Hublot Spirit of Big Bang King Gold Ceramic 642.OM.0180.RX vrijedan 39.400 eura, Kylian Mbappe bio je nešto bliži "običnim smrtnicima", s Hublot Big Bang Steel Diamonds ref. 341.SX.130.RX.114 od oko 15.000 eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.