Igra fenomenalno

Fudbaler kojem vrtoglavo raste cijena stiže u reprezentaciju BiH?

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina nastavlja da svoje najveće talente pronalazi u dijaspori što svakako zvući poražavajuće.

Fudbalska A reprezentacija proteklih godina je doživjela i doživljava smjenu generacija, a interesantno da većina fudbalera na kojim se zasniva budućnost uopšte nisu prošli omladinske selekcije nekih bh. klubova.

Anel Ahmehodžić, Ermedin Demirović, Dennis Hadžikadunić pa i Amar Dedić te Jusuf Gazibegović su sadašnjošt, ali i budućnost Zmajeva. Svi oni su ponikli u dijaspori.

Uskoro bi još jedan "dijasporac" mogao zaigrati za nacionalni tim naše zemlje. Riječ je o 21-godišnjem Denisu Huseinbašiću čiji je su roditelji iz Bosne i Hercegovine.

Otac Remzija mu je rođen u okolici Fojnice, a svojevremeno je i igrao za istoimeni lokalni klub, a u Njemačku je otišao prije agresije na BiH.

Neke informacije govore da su u Savezu već zasukali rukave te da talentovanog fudbalera žele vidjeti u A reprezetnaciji nakon eksplozije u posljednje vrijeme.

Huseinbašić je do prije nekoliko mjeseci igrao amaterersku ligu, nastupao je za niželigaša Kickers Offenbach za kojeg je u posljednjem meču postigao hat-trick.

Na ljeto je prešao u Koln nakon što je sjajno počeo sezonu u ligi Regionallliga West. Sada igra na fenomenalno i na noge diže 50.000 navijača popularnih Jarčeva. Istovremeno mu rapidno raste i cijena.

Njemački budnesligaš ga je platio svega 50.000 eura, a sada se njegov igrački karton procjenjuje na pola miliona eura. U Koelnu su sada mirni jer imaju čvrst ugovor do 2025. godine, ali su ubijeđeni da će bogati klubovi prije ili kasnije zakucati na vrata.

Brzo se nametnuo i postao standardan u ekipi koju sa klupe predvodi Steffen Baumgart, a na posljednja dva meča Bundeslige postigao je golove.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Znamo da se uvijek možemo vratiti", poručio je zadovoljni Huseinbašić nakon što je minulog vikenda bio po prvi put starter u najjačem rangu njemačkog fudbala.

Hoće li bh. reprezentacija u narednom peridu dobiti osvježenje, ali i pojačanje u veznom redu trebalo bi biti poznato vrlo brzo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.