Okršaj Bosanaca u Bundesligi: Viđeno je pet golova, jedan od njih postigao je potencijalni Zmaj

Huseinbašić strijelac

Okršaj Bosanaca u Bundesligi: Viđeno je pet golova, jedan od njih postigao je potencijalni Zmaj

E. Škorić

Koeln i Augsburg sastali su se u 10. kolu njemačke Bundeslige, a pobjeda je na kraju pripala domaćinu koji je slavio s 3:2.

Ovaj meč bio je posebno zanimljiv sportskoj javnosti u našoj zemlji jer je kod Augsburga od prve minute igrao reprezentativac BiH Ermedin Demirović, a kod domaćih potencijalni reprezentativac Denis Huseinbašić. Juniorski reprezentativac BiH Rijad Smajić, koji se smatra velikim talentom, bio je na klupi Jarčeva.

U sjajnom meču Koeln je slavio sa 3:2, pa je dospio na sedmo mjesto sa 16 bodova i utakmicu više od ekipa koje su i ispred i iza na tabeli, pa je teško očekivati da se ovaj tim tu zadrži nakon što se kompletira kolo.

Augsburg je ostao 12. sa 13 bodova, a već u sljedećem kolu čeka ga paklen meč sa Leipzigom.

Demirovićev tim poveo je golom iskusnog napadača Floriana Niederlechnera u 14. minuti, a četiri minute kasnije VAR poništava pogodak Carlosa Grueza i ostaje 0:1.

Na početku drugog dijela napadač Koelna, 24-godišnji Steffen Tigges pogađa za 1:1, da bi nađ potencijalni reprezentativac Denis Huseinbašić na Tiggesovu asistenciju u 61. minuti donio Koelnu preokret.

Augsburg se ne predaje, dolazi do 2:2 u 69. minuti. Strijelac vodećeg gola Niederlechner ovaj put u ulozi asistenta, a u strijelce se upisuje Daniel Caligiuri (34).

Najbolji pojedinac današnjeg meča, Tigges, drugim golom u 81. minuti donosi novu prednost Koelna, a ovaj put se rezultat više nije mijenjao.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Smajić danas nije dobio šansu u Koelnu, Huseinbašić je igrao do 78. minute, dok je Demirović do kraja ostao na terenu.

Top Komentari

Eno30
Hamulica i ovoga malog odma u A selekciju zvati dobri igraci nema sta
6 0
SarajFK
Napisite nesto o onom hamulicu. Momak je posteno platio a nedeljom puno raja cita pa nek se cuje da je on trenutno vjerovatno najbolji napadac na svijetu i da ga ne zanima niko osim Bosne
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi