Foto - EPA

Todd Boehly želi Portugalca

Američki milijarder ima jasan plan za Cristiana Ronalda i planira ga ostvariti

Midhat Šljivak

Vlasnik Chelseaja Todd Boehly spreman je u redove londonskog kluba dovesti portugalsku zvijezdu Cristiana Ronalda i to će pokušati napraviti već u januarskom prijelaznom roku.

Cristiano Ronaldo proživljava teške trenutke u Manchester Unitedu. Portugalac igra vrlo malo kod Erika ten Haga, a prije nekoliko dana suspendovan je za meč s Chelseajem nakon što je odbio ući u igru u meču s Tottenhamom.

Ronaldo je razočaran suspenzijom koju je ipak bez pogovora prihvatio i prethodnih dana je umjesto s prvim timom trenirao s omladincima.

Cristiano više nije igrač koji pravi ogromnu razliku na terenu. Svjestan je toga i Erik ten Hag i menadžer Crvenih đavola ne bi imao ništa protiv da portugalska zvijezda ode iz kluba.

Interes za CR-a ponovo pokazuje Chelsea. Vlasnik kluba Todd Boehly spreman ga je dovesti u svoj tim i, kako tvrde engleski mediji, pokušat će to učini u januaru.

Američki milijarder želio je Cristiana i proteklog ljeta. Međutim, njegovom dovođenju usprotivio se tadašnji menadžer Thomas Tuchel i od transfera na kraju nije bilo ništa.

Boehly je ponovo otvorio mogućnost dovođenja portugalskog fudbalera, a vidjet ćemo hoće li se ta ideja dopasti novom menadžeru Grahamu Potteru.

Također, spominje se mogućnost da bi Cristiano karijeru mogao nastaviti i u američkoj MLS ligi i vidjet ćemo hoće li na kraju Portugalac zaista napustiti Old Trafford usred sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ugovor 37-godišnjeg napadača s Unitedom ističe na kraju ove sezone. Izvjesno je da neće dobiti novi i očigledno se njegova karijera u Manchesteru bliži kraju.

CR je ove sezone u 12 odigranih utakmica postigao dva pogotka i ovo mu je jedna od najskromnijih sezona u karijeri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.