Doveli ga za 65 miliona eura, a sinoć ga je trener Potter ponizio kao niko u životu

Cucurelli baš i ne ide u Chelseaju

Doveli ga za 65 miliona eura, a sinoć ga je trener Potter ponizio kao niko u životu

Endin Čaušević

Chelsea je ljetos uložio ogroman novac za dovođenje novih fudbalera i uopšte nisu štedili, ali su čini se neke igrače itekako pretplatili, a tu se ponajviše izdvaja lijevi bek Marc Cucurella.

Španski fudbaler je imao odličnu sezonu u dresu Brightona i oduševio je svojim igrama u dresu ovog engleskog kluba.

Cucurella je u Brighton došao samo godinu dana prije toga i prva sezona je bila kao iz snova. Španac se odmah našao na radaru ostalih engleskih klubova, a činilo se da će karijeru nastaviti u Manchester Cityju.

Iako se pisalo u engleskim medijima da je njegov transfer u City završena stvar na kraju je Cucurella potpisao šestogodišnji ugovor s Chelseajem što je mnoge iznenadilo.

Međutim, ono što je bilo još veće iznenađenje jeste da su Plavci za ovog 24-godišnjaka izdvojili čak 65 miliona eura čime je on postao najskuplji bek u historiji fudbala.

Mnogi su već tada poručili da je Chelsea pretplatio ovog igrača i da su ga mogli dovesti za dosta manje novca. Loš početak sezone Cucurelle je dodatno samo potvrdio te priče, a Španac trenutno prolazi kroz dosta težak period.

Oglasi

Cucurella je sinoć zaigrao od prve minute u derbiju protiv Manchester Uniteda, ali trener Graham Potter ga je šokirao u 36. minuti kada je odlučio da ga izvede iz igre i na teren pošalje Matea Kovačića.

Španac nije imao nekih problema s povredom ili slično, te je bio vidno ljut i razočaran što ga je Potter na takav način izveo iz igre i ponizio.

Nakon utakmice Potter je objašnjavao da je to napravio jer je shvatio da mora mijenajti formaciju. Počeli su meč u formaciji 3-5-2 koja nije baš funkcionisala i odlučio se za formaciju 4-4-2, a žrtva je na kraju bio Cucurella.

Potter je birao između njega i Chilwella i odlučio je da ipak Engleza ostavi na terenu i da on bude na poziciji lijevog beka, a Cucurella se preselio na klupu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nismo dobro igrali u toj formaciji i trebao nam je još jedan veznjak na terenu kako bi smo izvršili veći pritisak na protivnika. To je bila odluka i jedino rješenje da popravimo igru. TO je sve što imam da kažem", rekao je Potter.

Cucurella je ove sezone odigrao ukupno 13 mečeva u svim takmičenjima, te je upisao dvije asistencije.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1646942280
Trener napravio pametnu zamjenu, da napravi balans na sredini terena. Nikakvo poniženje, kakav ste vi smiješan portal.
3 0
Benz
Evo ga Caus i njegova druga omiljena rijec posle bahato je ponizenje
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti