Ronaldo spreman da donese najtežu i najbolniju odluku u svojoj karijeri

Napušta evropski fudbal?

Ronaldo spreman da donese najtežu i najbolniju odluku u svojoj karijeri

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo našao se u velikom problemu nakon što ga je Erik ten Hag izbacio iz ekipe poslije još jednog njegovog bahatog poteza, te su se ponovo pokrenule špekulacije da bi Portugalac već u januaru mogao da napusti Manchester United.

Ronaldo se taman lagano vraćao u tim, te je čak zabio nedavno gol protiv Evertona, ali je ponovo sve krenulo nizbrdo nakon što nije dobio ni minute u derbiju protiv Tottenhama prije nekoliko dana.

Portugalac se na tom meču zagrijavao u drugom poluvremenu, ali kada je shvatio da ga Ten Hag neće uvoditi u igru nije se vratio na klupu za rezervne igrače već je otišao pravo u svlačionicu.

Mnogi su osudili takvo Ronaldovo ponašanje i poručili su da je ponovo pokazao nepoštovanje prema klubu s Old Trafforda, a Ten Hag je odmah pokazao da to više neće tolerisati.

Nizozemski stručnjak je izbacio Ronalda iz ekipe i on sinoć nije konkurisao za meč protiv Chelseaja, te je trenirao s rezervnim timom ovog kluba.

Iako je poručio da će se vratiti jači nego ikad i da mu je jasno da se na treninzima mora ponovo dokazati Ten Hagu i pokazati koliko mu taj klub znači čini se da je ipak najizglednija opcija da on napusti klub.

Oglasi

Ponovo su počele špekulacije u engleskim medijima da će Ronaldo već u januaru napustiti Manchester United i da su u klubu spremni čak da ga puste da ide besplatno samo kako bi ga se riješili.

Ronaldo je i ljetos htio da ide iz Uniteda, ali tada je problem bio što nijedan klub nije pokazao interes da ga dovede. Cilj mu je bio da ide u klub koji igra Ligu prvaka, ali sada je sve izglednije da ga u tom takmičenju više nećemo gledati.

Navodno, Ronaldo je postao svjestan da će u januaru teško dobiti ponudu koju očekuje i kako stvari stoje mogao bi se pomiriti s činjenicom da njegovo vrijeme lagano prolazi.

Objavljeno je da je Ronaldo čak počeo da razmatra ponude klubova van Evrope, te da je odlučio da i to bude jedna od opcija u januaru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ronaldo je svom agentu poručio da je sada voljan da ide i u američki MLS, te da je spreman da razmatra ponude klubova iz Sjedinjenih Američkih Država što dovoljno pokazuje da je i on svjestan da se kraj karijere itekako približio.

Sigurno je da će Ronaldo na sve načine pokušati da se vrati u ekipu u narednim danima, a da li će mu Ten Hag to dopustiti i ponovo oprostiti bahato ponašanje ostaje nam da vidimo.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
"legenda"
2 0
19211921
Ma u tuzla city cristiano, tu mozes zabijati koliko hoces
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi