FOTO: D. Kurbegović

Savladali hrabri Igman

Drugi vezani trijumf Sarajeva

Haris Zilić

U 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine FK Sarajevo ja u Zenici na Bilinom polju dočekao FK Igman Konjic. Nakon borbenih i zanimljivih 90 minuta trijumfa je upisala ekipa Sarajeva rezultatom 3:1 i tako je Bordo tim došao do 25. boda u ovoj sezoni, a ujedno i do pete pozicije na tabeli. Sama utakmica ponudila je dosta prilika pred oba gola i nije nedostajalo uzbuđenja.

Prvi prijete igrači Sarajeva u sedmoj minuti, Varešanović je bio u dobroj prilici nakon proigravanja Suljića, lopta odlazi pored gola. Igman uzvraća preko Bodula u 12. minuti, ostalo je 0:0.

Slavlje za igrače i navijače Sarajeva u 14. minuti.Domaći koriste grešku odbrane Igmana i to kažnjava Čataković pogotkom za 1:0.

Igman se nije predavao igrali su hrabro, a u 27. minuti bili su novoj prilici, preko Hrelje, da bi dvije minute kasnije zaprijetio i Jakupović, na semaforu ostalo 1:0.

Gosti kao da su dobili krila pred kraj prvog poluvremena pa bilježimo i pokušaj Durakovića iz 35. minute, odbrana Sarajeva je to očistila.

Igman je nagrađen za sve napade u 42. minuti kada je Alagić pogodio za 1:1 na asistenciju Hebibovića.

Tri minute kasnije igrači Sarajeva su tražili penal. Suljić je centrirao, a lopta pogađa Mahmića u ruku, međutim sudija Topalović je odmahnuo rukom smatrajući da nema elemenata za najstrožiju kaznu i na odmor se odlazi sa 1.1.

Gosti su i u nastavak susreta ušli hrabro, igrali su otvoreno, a u 54. minuti imali su priliku nakon oštrog ubačaja Hrelje, ali Ramić je zakasnio na loptu.

Sarajevo ipak prvu pravu priliku u nastavku pretvara u pogodak. Čataković je sada bio asistent, lijepo je uposlio Džafića, a ovaj pogađa za 2:1, to je bila 64. minuta utakmice.

Nakon toga igra se malo smirila, opao je tempo sve do 75. minute kada je Čataković lijepo pokušao iz slobodnog udarca, međutim Ćeman brani njegov pokušaj. U 78. minuti prijeti Igman preko Kašića čiji udarac blokira odbrana Sarajeva.

Do kraja utakmice majstorski pogodak Mustafića u trećoj mnuti sudijske nadoknade za konačnih 3:1 i Bordo tim je upisao drugi vezani trijumf što je svakako dobar znak da se ekipa budi iz krize i to je ujedno drugi trijumf za Emira Obuću na klupi Sarajeva.

Treba dodati da su navijači Sarajeva ponovo "prozivali" sportskog direktora Emira Hadžića i da su tražili njegov odlazak iz kluba. 

SARAJEVO - IGMAN KONJIC 3:1 (Čataković 14', Džafić 64', Mustafić 90+3'/Alagić 42')

FK SARAJEVO: Šahinović, Trako, Mulalić, Čataković, Đokanović, Varešanović, Tomašević, Džafić, Avramovski, Drobarov, Suljić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK IGMAN: Ćeman, Duraković, Velić, Drljević, Hrelja, Hebibović, Bodul, Alagić, Mahmić, Jakupović, Ramić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.