Klub iz Trebinja ubjedljivo slavio

Maksimović preporodio Leotar: Potop Tuzla Cityja na Policama

Endin Čaušević

Leotar je danas pred svojim navijačima ubjedljivo savladao Tuzla City sa 4:0 u okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i uspio je pobjeći s dna tabele nakon odličnog izdanja u današnjem meču.

Leotar je odigrao vjerovatno najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu sezone i zasluženo je uspio da dođe do nova tri boda protiv potpuno indisponirane ekipe Tuzla Cityja.

Kako je Leotar briljirao danas tako je i Tuzla City pružio očajnu predstavu koja najbolje oslikava trenutno stanje u ekipi i pokazuje da se klub nalazi u velikoj rezultatskoj krizi, te će im zimska pauza itekako dobro doći.

Domaći su fantastično otvorili današnju utakmicu i već u drugoj minuti uspjeli su da povedu sa 1:0. U centru pažnje našao se Dejan Uzelac koji je uspio da zatrese mrežu gostiju iz Tuzle.

Leotar je i nakon postignutog gola nastavio s odličnom igrom, dok je Tuzla City izgledao potpuno neprepoznatljivo na terenu.

Nakon nekoliko dobrih prilika Leotar je u 26. minuti uspio da udvostruči svoju prednost, a ovaj put mrežu gostujućeg tima zatresao je Karić.

Samo pet minuta kasnije Barclola je po treći put danas morao da vadi loptu iz mreže. Ovaj put u centru pažnje bio je Haris Handžić koji je uspio da pogodi za 3:0 i veliko slavlje navijača na stadionu Police, te je nastavio svoju sjajnu seriju.

Leotar je furiozno nastavio i na početku drugog poluvremena. Domaćem timu bile su potrebne samo tri minute da ponovo loptu pošalju u mrežu Tuzla Cityja.

Ovaj put odlično je asistirao Karić za Čavića koji matira Barcolu i pogađa za 4:0 i ubjedljivu prednost Leotara.

Samo tri minute kasnije je moglo biti 5:0 na semaforu. U šansi je bio Karić, ali ovaj put napadač Leotara šutirao je preko gola Tuzla Cityja.

Prvu šansu na ovoj utakmici Tuzla City je imao tek u 66. minuti što dovoljno govori o tome kakav meč su odigrali gosti. Zicer je imao Elouet koji je iz odlične situacije loptu poslao preko gola Leotara.

Leotar je novu šansu na meču imao u 80. minuti. Spaić je uposlio Čavića koji iz dobre pozicije šutira pored gola Tuzla Cityja. Do kraja meča bilo je još nekoliko solidnih prilika, ali je ostalo 4:0 za Leotar.

Premijer liga 17. kolo:

Leotar - Tuzla City 4:0

Leotar: Puletić, Milović, Uzelac, Đuderija, Čubrilo, Đajić, Cmiljanović, Čavić, Karić, Georgiev, Handžić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City: Barcola, Šukilović, Hrkać, Čeliković, Karjašević, Gavrić, Karić, Kuzmanović, Eleouet, Mišić, Mešinović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.