Za vikend bi moglo biti svega u Premijer ligi Bosne i Hercegovine
Foto: E. Dindić

Prognoza nije dobra

Za vikend bi moglo biti svega u Premijer ligi Bosne i Hercegovine

Eldar Ganibegović

Za vikend se igra pet utakmica 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, dok je odgođen mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog. Bacili smo oko na vremensku prognozu i ona nam ne garantuje idealne uslove za igru.

Predstojećeg vikenda vraća nam se Premijer liga BiH s utakmicama 17 kola. Jedna će biti odigrana u subotu, a četiri u nedjelju.

U periodu iza nas vrijeme je bilo skoro pa idealnu za igru, dok vremenska prognoza za predstojeći vikend baš i ne obećava.

Od 13 sati u subotu Sloboda u Banovićima dočekuje ekipu Sarajeva i tu bi stanje trebalo biti najkritičnije s obzirom na to da se radi o jednom od najlošijih travnjaka u Premijer ligi, te da se najavljuju najveće količine padavine od svih ostalih mjesta gdje će se igrati.

Za subotu se u Banovićima prognozira kišovito vrijeme sa 6,3 mm oborina što bi znatno i vjerovatno hoće pokvariti teren i uslove za igru.

Igman u Kaknju dočekuje Posušje u nedjelju od 13 sati. U Kaknju je za taj dan najavljeno 0,9 mm oborina, no stadion Mladosti je jedan od boljih u Prvoj ligi FBiH, a to je bio i dok je ovaj tim nastupao u Premijer ligi, pa tu ne bi trebalo biti više problema.

Oglasi

Ono što ljubitelje bh. fudbala više može da brine, ali i same aktere utakmice, jeste meč koji se na Policama u Trebinju igra u istom terminu. Za Trebinje je najavljeno također 0,9 mm oborina, no travnjak na Policama ni u idealnim vremenskim uslovima ne izgleda sjajno, pa će se oba tima vjerovatno pomučiti u organizaciji igre.

Od 17 sati Široki Brijeg dočekuje Slogu iz Doboja. U hercegovačkom gradu najavljeno je 1 mm oborina i to za travnjak kakav ima Pecara ne bi trebalo predstavljati nikakav problem.

Ista je situacija i za derbi između Željezničara i Borca koji se igra od 19:30 sati. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, duel Veleža i Zrinjskog trebao je biti odigran u subotu u Gabeli, no on je odgođen za termin koji će biti naknadno određen. 

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

yugopo
Plivaju*
0 0
yugopo
Kao da he to bitno igracima,bitno samo lovu uzet. Ovakvo lijepo vrijeme a crknut od dosade uz nasu ligu,neka sad malo plicaku!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi