Ispričao je anegdotu

Kako je Ancelotti napio sjajnog fudbalera? "Prvo mi je nasuo čašu rakije, a onda..."

Admin Čaušević

Carlo Ancelotti slovi za najboljeg trenera na svijetu. Ima specifičan i slobodan odnos sa igračima te ga zbog toga mnogi cijene i poštuju pa i nema problema da nametne autoritet.

Ancelotti je tokom trenerske karijere vodio mnoge svjetske velikane i najbolje timove svijeta. Počeo je u Parmi koja je sredinom 90-ih imala sjajan tim pa nastavio u Juventusu, Milanu, Bayernu, PSG-u, Chelseaju, Napoliju, Evertonu, a sada je u Realu.

Čuveni Italijan je jedini trener koji je uspio osvojiti četiri Lige prvaka, uz to nosi i zasluge zašto su Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Andriy Shevchenko i Ricardo Kaka osvojili zasluge pod njegovom palicom.

Prije duže od deset godina sjedio je na klupi Chelseaja. Plavce je vodio na 109 utakmica. Na Stamford Bridgeu je osvojio Premiership i FA Cup.

  
Joe Cole i Carlo Ancelotti su sarađivali u Chelseaju

Da je imao opušten odnos sa igračima potvrđuje i anegdota koju je ispričao Joe Cole, nekada sjajni ofanzivac Plavaca i reprezentacije Engleske.

"Kada je Ancelotti stigao u klub imali smo timsku večeru, ja sam kasnio i ostalo mi je samo mjesto do njega. Dolazim i mislim u sebi 'Čovječe, sad moram sjesti do trenera.'"

"Sjedam, a on mi prvo daje čašu rakije. Mislio sam da je test, pa sam je popio i rekao 'Hvala šefe'. I natočio mi je još jednu."

"Uglavnom, Carlo i ja proveli smo noć pijući čaše rakije jednu za drugom. Grlio nas je, volio nas je, suprotno od Josea Moruinha"

"Čak i kad mi nije dao da igram, i dalje sam ga volio, bilo je divno kako se ponašao prema nama", ispričao je Cole.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Upravo je njegov odnos sa igračima ono što Ancelottija čini posebnim. To se najbolje moglo vidjeti tokom posljednje sezone u Real Madridu kada su osvojeni Liga prvaka i La Liga.

Italijan je izgradio autoritet kod legionara u svlačionici, ali se istovremeno znao zabaviti sa mlađim snagama i budućim vođama poput Rodrya i Viniciusa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.