Hazarda traži klub iz lige u kojoj se proslavio, a šta će reći navijači Chelseaja?
Hazarda je Real Chelseaju platio 120 miliona eura i za sada se Belgijanac pokazao kao promašena investicija.

U Realu je neprepoznatljiv

Hazarda traži klub iz lige u kojoj se proslavio, a šta će reći navijači Chelseaja?

E. Ganibegović

Eden Hazard je prije tri godine prešao u Real Madrid iz Chelseaja za 120 miliona eura i to kao ponajbolji igrač Premiershipa, no u Španiji druga priča. Ne liči sam na sebe, a sada ga želi jedan klub iz Premier lige.

Iako je u jako lošoj formi, interesa za Edena Hazarda ne manjka.

Kako prenose inostrani mediji, za njega je zainteresovan jedan engleski klub, a u pitanju je Newcastle United.

Svrake su otkrovenje sezone s obzirom na to da su nakon 14 odigranih utakmica na trećem mjestu u Premier ligi, a ne planiraju prestati s dobrim rezultatima i zvučnim pojačanjima.

Prema Fichajesu, ekipa koja je prošle godine postala najbogatija na svijetu želi dati Hazardu šansu da se vrati u prvenstvo u kojem je briljirao.

S tim u vezi, Englezi su spremni ponuditi oko 25 miliona eura u zamjenu za bivšu zvijezdu Chelseaja, a Real Madrid je više nego voljan prodati ga.

Kraljevi se već nekoliko mjeseci pokušavaju rastati od Hazarda, jer fudbaler ima jednu od najvećih plata u timu, a koju ne opravdava na terenu.

Također, i posljednje izjave Edena Hazarda daju naslutiti da je spreman da napusti Real Madrid za koji je ove sezone nastupio tek šest puta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Eden Hazard je ove sezone nastupio na šest utakmica u svim takmičenjima i ima učinak od jednog gola i jedne asistencije. 

"Teška su vremena, jer želim igrati, ali ne igram. Osjećam se dobro u Real Madridu, samo što igram manje nego prije.

Kad igram, radim to dobro. To je komplikovana situacija, jer želim igrati više", rekao je Hazard, a prenose španski mediji.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi